Ponta: Azi decidem dacă-i facem plăcerea lui Viktor Orban sau ne hotărâm singuri viitorul VIDEO

Prim-ministrul Victor Ponta a votat duminică, în jurul orei 18.00, la şcoala nr. 17 din Capitală. După ieşirea din cabina de vot, Ponta l-a acuzat pe primul-ministru ungar Orban Viktor de implicare directă în desfăşurarea scrutinului din România. "Locuitorii din Harghita şi Covasna îl ascultă pe domnul Orban, dar vreau ca românii să-şi decidă singuri soarta", a declarat Ponta.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 16:02
Ponta: Azi decidem dacă-i facem plăcerea lui Viktor Orban sau ne hotărâm singuri viitorul VIDEO

„Sunt foarte revoltat că primul-ministru al Ungariei, domnul Orban, îndemană cetăţenii români de etnie maghiară să nu vină la vot. Eu le spun românilor să-şi decidă singuri soarta. Sunt foarte optimist că românii îşi decid singur viitorul azi”, a declarat Ponta.

„Azi decidem dacă-i facem plăcerea domnului Orban sau ne decidem singuri viitorul” a afirmat Victor Ponta adăugând în ţară, dar şi în străinătate „sunt oameni care vor răul României”.

Premierul a susţinut că referendumul de duminică va încheia cariera politică a lui Traian Băsescu, dacă vor vota pentru demitere mai mulţi decât au votat pentru realegerea sa în 2009, adică 5,2 milioane de români. „Orice vot peste 5,2 milioane de voturi va pune capăt unei cariere politice lungi. În acest caz, politic lucrurile sunt decise. Vor fi decise şi constituţional dacă vin 9 milioane”, a mai spus Ponta.

Victor Ponta a mai spus că este foarte mulţumit de modul în care decurge referendumul, spunând că nu s-a înregistrat nicio reclamaţie, iar „toate ţipetele” privind fraudarea votului reprezintă „simple şmecherii de campanie”.

Premierul Victor Ponta a venit la vot împreună cu soţia sa, Daciana Sârbu.

„Sunt foarte mulţumit pentru că acum câteva minute am vorbit cu ministrul Ioan Rus şi nu s-a înregistrat nici măcar o singura reclamaţie şi nicio sesizare privind nereguli. Toate ţipetele privind fraudarea votului sunt simple şmecherii de campanie. Referendumul se desfăşoară corect şi nimeni nu poate comenta rezultatul votului”, a declarat Ponta în secţia de votare.

El a spus că este „bucuros şi mândru” că milioane de români au votat, iar până la ora 23.00 alte câteva milioane de oameni vor merge şi ei la referendum.