Ponta: Am semnat cu Băsescu un document pentru COLABORARE INTERINSTITUŢIONALĂ VIDEO

Victor Ponta şi Traian Băsescu au semnat miercuri seara un document prin care s-au angajat la o colaborare interinstituţională. Potrivit primului-ministru, acordul prevede că cei doi vor respecta statul de drept şi Justiţia.

RomaniaTV.net
17 dec. 2012, 19:43
Ponta: Am semnat cu Băsescu un document pentru COLABORARE INTERINSTITUŢIONALĂ VIDEO

Victor Ponta a precizat, luni seara, la România TV că documentul pe care l-a semnat săptămâna trecută alături de şeful statului, în prezenţa lui Crin Antonescu şi Liviu Dragnea, nu face referire la posibilitatea de a-l suspenda pe Traian Băsescu.

„Nu e de coabitare, că eu am schimbat titlul, este de colaborare interinstituţională. Nu e nimic din lucrurile spectauloase cum ar fi să nu-l mai supendăm. Ne-am angajat că vom respecta statul de drept şi independenţa Justiţiei, lucruri normale. L-am semnat eu şi domnul Băsescu. Se referă la preşedinte şi prim-ministru. În rest cu domnul Băsescu ne-am angajat doar să respectăm legile şi Constituţia României”, a precizat Victor Ponta.

Întâlnirea „informală” dintre Băsescu, Ponta, Antonescu şi Dragnea a fost anunţată sâmbătă de către liderul PNL. Antonescu a declarat că a participat miercuri seară la întrevederea cu Traian Băsescu, precizând că subiectul de discuţie a privit modul în care se va proceda în continuare şi desemnarea lui Victor Ponta ca premier.

Liderul PNL a susținut cu tărie că nu este vorba despre niciun pact între USL şi Traian Băsescu, că USL nu a renunţat la poziţiile sale publice cunoscute deja în cadrul acestei întâniri.

„A fost o întâlnire informală miercuri seară. Nu am motive să evit răspunsul, nu a fost o întâlnire secretă, ci informală. Asta nu înseamnă pact, nu înseamnă înţelegere sau renunţarea la poziţiile publice adoptate. Întâlnirea a avut loc, subiect de discuţie a fost cum se procedează mai departe în posibila criză în care ne aflăm şi că din punctul de vedere al meu şi al colegilor din USL e că se procedează normal, că Victor Ponta e desemnat premier”, a spus Antonescu.

„Nu s-a cedat, nu s-a dat, nu s-a promis, nu s-a târguit nimic în schimbul acestui lucru. Asta s-a discutat. Sunt primul care o spun public. Nu a semnat nimeni în numele USL ceva, nu s-a angajat nimeni la vreun compromis”, a declarat ferm președintele PNL.