Ponta a discutat cu Câmpeanu, care l-a asigurat că nu este implicată în cazul aflat în atenţia DNA

Victor Ponta a declarat că a discutat cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, iar aceasta l-a asigurat că nu este implicată în cazul aflat în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

RomaniaTV.net
07 feb. 2013, 15:31
Ponta a discutat cu Câmpeanu, care l-a asigurat că nu este implicată în cazul aflat în atenţia DNA

„Am discutat telefonic cu doamna Câmpeanu şi mi-a spus că nu este implicată în acest caz”, a spus Ponta pentru Mediafax.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, nu este vizat în mod direct în niciun dosar de cercetare penală aflat în lucru la DNA, a declarat joi, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al DNA, Livia Săplăcan, după ce în presă au apărut informaţii referitoare la o anchetă la Ministerul Muncii.

Săplăcan a spus că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) nu derulează cercetări penale care să-l vizeze în mod direct pe ministrul Muncii, infirmând astfel o serie de informaţii apărute joi în presă.

Purtătorul de cuvânt al DNA a mai precizat că pe numele Marianei Câmpeanu nu este începută urmărirea penală în niciun dosar de la Direcţie.

Surse judiciare au declarat joi, pentru Mediafax, că anchetatorii au în lucru un caz în care sunt vizate, pentru presupuse fapte de corupţie, persoane din ministerul condus de Mariana Câmpeanu, fără a oferi alte lămuriri.

Purtărorul de cuvânt al PNL (formaţiune din care face parte Câmpeanu), Mihai Voicu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că liberalii sunt „extrem de convinşi” că ministrul Muncii nu este implicat în „nicun fel de situaţie de acest gen”.

„Din informaţiile pe care le avem, nu există absolut nimic oficial în acest sens. Noi suntem convinşi că este, mai degrabă, o ştire falsă şi doamna Mariana Câmpeanu, care exercită demnităţi publice de foarte multă vreme, fără a fi fost vreodată în această situaţie, suntem extrem de convinşi că nu este implicată în nicun fel de situaţie de acest gen”, a spus Voicu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii, Iolanda Stăniloiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Mariana Câmpeanu nu a primit nicio înştiinţare sau invitaţie oficială de la DNA până miercuri seară, când a plecat la Dublin, la reuniunea informală a Consiliului EPSCO.

„Nu s-a primit nimic, nu putem comenta o emisiune de televiziune”, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Muncii.

Ministrul Muncii ar trebui să revină în ţară vineri seară.