Ponta a cerut SPP-ului să-i pună la dispoziţie maşină hibrid

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat miercuri că nu va renunţa, după instalarea la Palatul Victoria, la maşina hibrid şi că a discutat deja despre acest lucru cu cei de la SPP.

RomaniaTV.net
02 mai 2012, 16:27
Ponta a cerut SPP-ului să-i pună la dispoziţie maşină hibrid

Am solicitat celor de la SPP. E vorba aici de un mesaj. N-aş vrea să merg cu una dintre maşinile consacrate, cunoscute, de altfel frumoase. Îmi doresc să existe o maşină de acelaşi tip funcţional, hibrid, care să polueze cât mai puţin. Sper să rezolve această solicitare a mea. Aştept votului Parlamentului şi sper ca de marţi să merg tot cu o maşină hibrid”, a declarat Victor Ponta.

Liderul PSD a explicat că nu a glumit când a spus că instituţiile publice vor fi obligate să achiziţioneze doar acest tip de maşină.

„Am vorbit foarte serios. Va exista o decizie a Guvernului prin care nicio instituţie publică nu va putea achiziţiona decât maşini care protejează mediul. E un lucru care se întâmplă deja în ţările civilizate. La noi… câţi mai mulţi cilindri, câţi mai mulţi cai putere şi nu putem să respirăm în oraşe”,  a arătat Ponta.

El a precizat că a discutat deja în acest sens cu primarul general al Bucureştiului, Sorin Oprecu, şi va fi încheiat un program comun Guvern-Primărie. „Instituţiile publice poluează foarte mult Capitala”, a conchis Ponta.