Ponta a cerut excluderea lui Geoană din PSD

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a depus o sesizare la Comisia de Integritate Morală şi Arbitraj a partidului în cazul Mircea Geoană, acuzat că nu a a fost de acord cu decizia BPN de înlocuire a sa de la preşedinţia Senatului. Victor Ponta a cerut excluderea lui Mircea Geoană din PSD.

RomaniaTV.net
08 nov. 2011, 11:32
Ponta a cerut excluderea lui Geoană din PSD

Liderul social-democrat a declarat marţi că prin decizia de a nu accepta înlocuirea sa din funcţia de preşedinte al Senatului, Mircea Geoană nu a respectat o hotărâre a Biroului Permanent al PSD şi în acest caz „nu mai are loc în PSD”.

Ponta a lăsat să se înţeleagă faptul că îl suspectează pe Mircea Geoană de înţelegeri cu cei de la Putere. „Luni, domnul Şerban Mihăilescu, liderul UNPR, şi domnul Cristian Rădulescu, liderul PDL, au cerut pauză de consultări şi au plecat din sala, împiedicând schimbarea lui Mircea Geoană de la conducerea Senatului”.

„Nu mai are loc în PSD, în momentul în care nu respecţi o decizie de partid şi te aliezi cu cei de la Putere nu mai ai loc în partid”, a conchis Victor Ponta.

PSD a solicitat oficial, luni, în plenul Senatului, condus de Mircea Geoană, înlocuirea acestuia din funcţie cu senatorul PSD Titus Corlăţean. Mircea Geoană urma să ocupe locul lăsat liber de Corlăţean la conducerea Comisiei de Politică Externă.

După mai multe schimburi de replici şi două cereri de pauză pentru consultări din partea liderilor de grup al UNPR şi PDL, propunerea de schimbare a lui Mircea Geoană de la conducerea Senatului a fost amânată întrucât senatorii celor două grupuri au părăsit sala de plen.