Ponta: Să-l obligăm pe Băsescu, pe 9 decembrie, să înghită un somn. Până acum, a înghiţit atâtea…

Premierul Victor Ponta, prezent joi la o manifestare electorală a USL la Tulcea, a spus că Traian Băsescu va fi forţat să înghită "un somn mare, de Tulcea", în replică la spusele preşedintelui despre imposibilitatea de a înghiţia un porc şi despre faptul că liderul liberal Crin Antonescu ar fi bolnav de somn.

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 15:37
Ponta: Să-l obligăm pe Băsescu, pe 9 decembrie, să înghită un somn. Până acum, a înghiţit atâtea…

„Domnul preşedinte, ca un adevărat european, a spus în urmă cu câteva zile nişte lucruri despre mine şi despre Crin Antonescu, ceva cu porcii, că nu îi poate înghite, şi ceva cu somnul de care ar fi bolnav Crin Antonescu. Fiind la Tulcea, vă propun ca pe 9 decembrie să-l facem să înghită un somn. Unul mare, de Tulcea”, a spus Victor Ponta.

Preşedintele USL a spus că şeful statului poate să-l înghită atâta vreme cât a fost capabil să o facă şi cu un elefant. „A înghiţit atâtea lucruri în aceştia ani… Chiar şi un elefant a înghiţit. Un elefant de 7,4 milioane de români care i-au dat un şut în scaun, dar preşedintele Băsescu l-a înghiţit”, a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că dintre prim-miniştrii pe care i-a desemnat doar Emil Boc a rămas „loial relaţiei cu preşedintele”, recunoscând că nu a avut fler cu numirile lui Călin Popescu-Tăriceanu şi Victor Ponta.

„Pe Călin Popescu Tăriceanu l-am desemnat după carea scos partidul aliat din guvernare şi a dat mâna cu PSD. Şi i se reproşează lui Antonescu că dus PNL în PSD. Nu, acest lucru l-a făcut Călin Popescu Tăriceanu. El a fost cel care a refuzat intrarea la guvernare în 2008 condiţionând-o de funcţia de prim-ministru. Nu ştiu dacă vă daţi seama ce simte un preşedinte când i se cere să mai numească o dată un prim-ministru care a participat cu toată forţa la suspendarea lui din funcţie”, a spus Băsescu, la B1 TV, menţionând că simte „dispreţ”.

„Adică un om care crede că un preşedinte este o maşinărie, care nu are suflet, nu are sentimente, nu are nimic, i se cer aspiraţii înalte de bărbat de stat ca să numească în funcţia de prim-ministru pe unul care l-a suspendat o dată…e greu”, a mai explicat Băsescu.

La observaţia moderatorului că uneori în politică trebuie să mai înghiţi şi câte o broaşcă râioasă, preşedintele Băsescu a spus: „Da, dar nu trebuie să înghiţi porci. O broscuţă mai merge, dar un porc e greu de înghiţit”.