Ponta: Portofoliul Justiţiei rămâne la PNL. Marţi discutăm despre viitorul ministru

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că portofoliul Justiţiei rămâne la PNL şi că marţi va discuta cu liderul PNL Crin Antonescu despre viitorul ministru, în situaţia în care Mona Pivniceru va fi votată de Parlament ca judecător la Curtea Constituţională.

RomaniaTV.net
25 mart. 2013, 11:38
Ponta: Portofoliul Justiţiei rămâne la PNL. Marţi discutăm despre viitorul ministru

„Rămâne portofoliul PNL. (…) Dacă cumva mâine este votată doamna Pivniceru ca judecător, după aceea o să avem, domnul Antonescu şi cu mine, o discuţie şi o să decidem împreună (…) Profilul viitorul ministru îl creionez împreuncă cu domnul Antonescu şi vă anunţăm”, a spus Ponta.

Întrebat dacă Pivniceru îşi va depune mandatul de ministru după ce va fi votată de parlament ca judecător la CC sau în iunie, când începe mandatul de judecător la CC, Ponta a spus că va discuta acest lucru cu Pivniceru.

Ponta a mai spus, întrebat dacă următorul ministru al Justiţiei va fi unul politic sau un tehnocrat, că nu toţi miniştrii sunt politici.

„Ideea e următoarea: toţi miniştrii sunt politici. Funcţia de minsitru este o funcţie politică. Până acum tot timpul a fost vorba de păcăleli, că cică ministru care nu e politic. Îl auzisem pe domnul Mihai Răzvan Ungureanu care spunea că tot Guvernul e nepolitic. Că e emanat de la SIE şi atunci e nepolitic. Orice Guvern e politic, mai puţin guvernele numite de vreun dictator. Orice Guvern şi miniştri sunt funcţii politice”, a subliniat Ponta.

Mona Pivniceru a confirmat, recent, că ar putea pleca de la conducerea Ministerului Justiţiei în favoarea unui post de judecător la Curtea Constituţională (CC), cu susţinerea PNL, însă a evitat să dea un răspuns ferm privind alegerea pe care o va face în acest context. „În ceea ce mă priveşte, este adevărat”, a spus Pivniceru, la Antena 3, după ce a fost întrebată despre susţinerea sa pentru CC de către PNL.