Ponta, popular pe Facebook. Doar Merkel şi Cameron îl întrec la numărul de fani

Metodele de propagandă şi promovare pentru politicieni s-au schimbat în ultimii ani. Facebook-ul, Twitter-ul sau alte reţele de socializare a luat locul multor mijloace clasice de promovare. Caleaeuropeana.ro a realizat un studiu privind popularitatea prim-miniştrilor celor 28 de ţări membre ale Uniunii Europene. Potrivit acestui clasament, prim-ministrul roman este depăsit doar de omologii săi din Marea Britanie şi Germania.

RomaniaTV.net
26 iul. 2013, 13:47
Ponta, popular pe Facebook. Doar Merkel şi Cameron îl întrec la numărul de fani

Pe primul loc în clasamentul celor mai populari şi urmăriţi prim-miniştrii ai UE se afla cancelarul german Angela Merkel cu mai bine de 333.000 de like-uri şi premierul britanic David Cameron, urmărit de 200.000 de persoane pe Facebook.

Premierul României, Victor Ponta, este pe locul trei la nivelul Uniunii cu un numar aproximativ 150.000 de like-uri pe pagina sa de Facebook.

La o distanta destul de mare, dar totusi cu un numar de like-uri mare, in comparatie cu alte tari, se afla Danemarca cu primul-ministru Helle Thorning Schmidt a carei pagini arata 143.480 de aprecieri şi Portugalia cu premierul Pedro Passos Coelho. Pagina sa este apreciata de 114.455 de simpatizanti.

Seful guvernului de la Madrid, Mariano Rajoy, este apreciat pe Facebook de 90.950 de fani, fiind uramat de Enrico Letta, noul sef al consiliului de ministrii din Italia, care se bucura de aprecierea a circa 22.550 de like-uri.