Ponta: PDL este pentru exploatarea de la Roşia Montană, dar împotriva proiectului de lege

Reprezentanţii PDL au discutat, joi, cu premierul Victor Ponta despre Roşia Montană, democrat-liberalii arătând că nu sunt împotriva exploatării aurului, dar consideră proiectul Guvernului ca fiind neconstituţional.

12 sept. 2013, 12:20
Ponta: PDL este pentru exploatarea de la Roşia Montană, dar împotriva proiectului de lege

Premierul Victor Ponta le-a spus ziariştilor că prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a susţinut că proiectul este neconstituţional.

„Domnul prim-vicepreşedinte Predoiu a spus că este neconstituţional după opinia domniei sale. Ei sunt pentru proiectul de la Roşia Montană dar nu pentru proiectul de lege şi atunci cred că detaliile vi le pot da domniile lor. Deci, cumva să facem proiectul, dar să nu-l facem prin proiect”, a precizat Ponta, după întâlnirea cu reprezentanţii PDL.

Şi preşedintele PDL Vasile Blaga a precizat că Predoiu a abordat acest subiect la întâlnirea cu Ponta.

„Nu am discutat înainte decât puţin despre acest subiect, dar i-am spus foarte clar, de fapt nu eu, ci colegul Predoiu, că de fapt suntem în situţia în care noi nu suntem împotriva exploatării aurului de la Roşia Montană sau împotriva mineritului din România, ci dimpotrivă, dar nu suntem de acord cu acest proiect anticonstituţional al domnului Ponta. Domnul Ponta care a fost primul demnitar al României care după ce a promovat ca premier acest proiect s-a dezis de el şi a zis că nu-l votează ca deputat”, a precizat Blaga.

El a mai spus că Ponta trebuie să-şi asume acest proiect şi că cel mai bun lucru cu putinţă ar fi să retragă acest proiect din Parlament.