Ponta: Parlamentarii PSD vor vota în cunoştinţă de cauză proiectul Roşia Montană VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că nu va fi o şedinţă specială cu parlamentarii PSD pentru Roşia Montană, iar deputaţii şi senatorii social-democraţi vor vota în cunoştinţă de cauză după ce văd proiectul şi îi audiază pe cei implicaţi.

10 sept. 2013, 15:45
Ponta: Parlamentarii PSD vor vota în cunoştinţă de cauză proiectul Roşia Montană VIDEO

„Eu le cer colegilor de la PSD să voteze în cunoştinţă de cauză. Până nu văd proiectul de lege şi nu audiază lumea nu au cum să fie în cunoştinţă de cauză. E o problemă importantă care priveşte pe de o parte îngrijorarea şi opoziţia unei părţi din societate, pe de altă parte vorbim însă şi de consecinţele negative, faptul că, de exemplu, judeţul Alba practic îl ştergem de pe harta economică a ţării şi despre celelalte consecinţe, motiv pentru care toţi cei de la PSD vreau să voteze, când vor vota pentru sau contra, în cunoştinţă de cauză şi nu pe criterii politice”, a declarat Victor Ponta, la Palatul Parlamentului, după întâlnirea cu deputaţii UDMR.

El a adăugat că a discutat tot timpul, inclusiv vinerea trecută, cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, însă liberalii au luat luni o decizia politică pe care o respectă.

Citeşte şi Ponta: Investiţiile şi posibilele pierderi de la Roşia Montană sunt evaluate de companie la 2 miliarde dolari

„Am discutat cu domnul Antonescu toate aspectele care ţin de proiect, am decis împreună să avem o comisie de dezbatere în Parlament pe această temă, însă am înţeles că luni, în baza protestele publice, decizia domnului Antonescu şi a PNL a fost de a vota împotrivă şi nu am nicio altă soluţie decât să respect această decizie. Nu a fost o şedinţă USL (n.r.- pe acest subiect), dar am discutat de foarte multe ori, inclusiv vinerea trecută”, a menţionat premierul.

Ponta a spus că îşi menţine punctul de vedere referitor la faptul că susţine ca premier proiectul, dar ca deputat ar vota împotrivă.

„Cât timp sunt prim-ministru am obligaţia să informez şi mass-media şi cetăţenii României asupra tuturor aspectelor care ţin de o problemă importantă pentru ţară şi proiectul Roşia Montană este un proiect important şi tot ce ţine de condiţii de mediu, de faptul că într-adevăr nu avem decât 24% nu avem 100% din proiect, de faptul că avem 6% redevenţe, nu avem mai mult, de efectele care ţin de judeţul Alba şi de locuri de muncă, de investiţii străine, pentru că în acest moment eu sunt foarte preocupat de modul în care se va transmite în străinătate mesajul legat de acest proiect şi vreau totuşi să prezint România ca o ţară deschisă investiţiilor străine. Nu vreau să fim o ţară care goneşte pe toată lumea pentru simplul motiv că nu există în România resursele financiare pentru a ne dezvolta singuri”, a mai spus premierul.

Citeşte şi Ponta: Licenţa de exploatare de la Roşia Montană nu se pune în aplicare dacă e respins proiectul în Parlament