Ponta: OPSPI va sesiza organele penale împotriva lui Dan Diaconescu VIDEO

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) va sesiza organele penale asupra acţiunilor lui Dan Diaconescu în cazul Oltchim şi va prezenta fapte care să constituie probe de acuzare a acestuia pentru folosirea de documente false şi încercarea de a înşela statul, a anunţat premierul Ponta.

RomaniaTV.net
01 oct. 2012, 18:17
Ponta: OPSPI va sesiza organele penale împotriva lui Dan Diaconescu VIDEO

Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim şi de faptul că procesul de privatizare a eşuat, fiind necesar ca circul din ultimele zece zile să înceteze, a declarat premierul Victor Ponta.

Tot ce a făcut domnul Diaconescu va constitui obiectul sesizării pe care OPSPI o va înainta organelor abilitate de lege pentru modul în care a prezentat documente false şi a încercat să înşele instituţii publice. Am încercat să înţelegem şi să aflăm tot ce s-a întâmplat în spatele acţiunilor publice. Nu există niciun fel de cont al fimei Gliding Ltd. la HSBC pentru că Gliding Ltd. nu există„, a spus premierul Victor Ponta.

Premierul a explicat că sesizarea penală va fi întocmită nu în numele Guvernului, ci al Oficiului pentru Participaţiile Statului şi al Privatizării în Industrie. „OPSPI va trimite toate datele privind modul în care a fost întocmită oferta de cumpărare şi documentele false care au fost prezentate în cursul negocierilor la Parchet, care va acţiona în consecinţă„, a mai spus Ponta

 Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească, a anunţat ministrul Economiei.