Ponta: Nu e normal să trecem căsătoria în Constituţie. E suficient să fie în Codul Civil

Victor Ponta afirmă că stipularea căsătoriei în noua Constituţie este o greşeală, susţinând că reglementarea acesteia în cadrul Codului Civil este suficientă. "Ce sens are? Umblăm la drepturi ca să punem îngrădiri?", a întrebat retoric premierul, într-o întervenţie telefonică la România TV.

RomaniaTV.net
05 iun. 2013, 18:32
Ponta: Nu e normal să trecem căsătoria în Constituţie. E suficient să fie în Codul Civil

„Cred că e suficient ca căsătoria să fie în Codul Civil. Nu e normal să fie în Constituţie. Ce sens are? Umblăm la drepturi ca să punem îngrădiri? Avem în Codul Civil. Dacă peste o sută de ani Legislativul va avea altă opinie, atunci se schimbă legea”, a declarat, miercuri seara, Victor Ponta.

Crin Antonescu a declarat, miercuri, că prevederea votată de Comisia de revizuire a Constituţiei potrivit căreia familia se întemeiază pe căsătoria bărbat-femeie nu limitează drepturile cetăţenilor, indiferent de orientarea lor sexuală, şi nu echivalează cu homofobia.

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, miercuri, un amendament prin care redefineşte familia ca fiind „o căsătorie liber consimţită între un bărbat şi o femeie”. În amendamentul adoptat de Comisie, sintagma „între un bărbat şi o femeie” înlocuieşte cuvântul „soţi”, prezent în textul actual al Legii fundamentale.