Ponta, la Bruxelles: L-am asigurat pe Schulz, ca şi pe Barroso, că am depăşit criza politică

Aflat la Bruxelles, premierul Victor Ponta a declarat, vineri seară, că i-a asigurat pe preşedintele PE, Martin Schulz, şi pe preşedintele CE, Jose Barroso, că România a depăşit criza politică şi că "ambele părţi" şi-au învăţat lecţia.

RomaniaTV.net
28 sept. 2012, 17:24
Ponta, la Bruxelles: L-am asigurat pe Schulz, ca şi pe Barroso, că am depăşit criza politică

„Am schimbat o serie de idei despre ultimele luni din România. Chiar şi criticile din partea domnului Schulz vin din partea unui prieten al României şi al meu. L-am asigurat pe preşedintele Schulz, ca şi pe preşedintele Barroso, că România a trecut de criza politică şi ambele părţi şi-au învăţat lecţia, iar Guvernul meu este gata să îşi întărească relaţiile cu instituţiile europene şi vrea să fie un partener activ al instituţiilor europene”, a spus Victor Ponta, după întâlnirea cu preşedintele PE, Martin Schulz.

„Suntem decişi să îmbunătăţim relaţiile cu partenerii europeni. Cred că România are nevoie de Uniunea Europeană, dar şi Uniunea Europeană are nevoie ca România să fie un membru deplin şi angajat”, a completat premierul.

„Am analizat situaţia foarte dificilă din ultimele luni şi m-am consultat cu premierul, care mi-a spus că acum situaţia din ţară este mai calmă şi instituţiile sunt în dreptul lor. Am discutat şi despre chestiunea Schengen şi despre raportul UE pe această temă. Am discutat şi într-un cadru privat despre scena politică, din punctul de vede al premierului Ponta, şi am ajuns la concluzia că între prieteni există şi momente de dezacord„, a declarat, la rândul său, Martin Schulz.

CITEŞTE ŞI:

Contre Ponta-Băsescu pe imaginea României. Premierul a PĂRĂSIT şedinţa CSAT. IMAGINI DIN ŞEDINŢĂ

De ce a plecat Ponta din CSAT: Băsescu voia un MEGA-MINISTER. Nu înţelege că nu e şeful meu