Ponta: Geoană, Rus şi „escu” din USL nu vor accepta o ofertă a lui Băsescu pentru postul de premier

Mircea Geoană, Ioan Rus şi "escu" de la USL nu vor accepta o eventuală ofertă de a prelua postul de prim-ministru din partea preşedintelui Traian Băsescu, a declarat liderul USL, premierul Victor Ponta, adăugând că este convins că preşedintele va accepta propunerea USL pentru această funcţie.

RomaniaTV.net
07 nov. 2012, 20:38
Ponta: Geoană, Rus şi „escu” din USL nu vor accepta o ofertă a lui Băsescu pentru postul de premier

„Domnul Geoană o să-i spună că nu acceptă. Şi «escu» de la USL o să spună: «Vă mulţumim, nu vrem» (…) Şi domnul Rus este în USL, dar povestea asta Rus care este propus prim-ministru…nici vorbă. Şi nu va accepta chiar dacă îl propune Băsescu”, a spus Ponta la Antena 3.

El a adăugat că este convins că preşedintele va recunoaşte votul de majoritate absolută care va fi obţinut de USL la alegerile parlamentare şi va desemna prim-ministrul propus de Uniune, arătând că lucrurile sunt foarte clare din acest punct de vedere, inclusiv în discuţiile „cu cei care l-au sprijinit pe Băsescu astă-vară”, deoarece nimeni nu va sprijini o nouă criză politică.

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a declarat, marţi seară, că nu îl vede pe Victor Ponta premier şi după alegerile din 9 decembrie, el explicând că, potrivit Constituţiei, şeful statului poate desemna o altă persoană din USL.