Ponta, după întâlnirea cu Barroso: Nu-mi plac cei care vin să pârască la Bruxelles sau Strasbourg

Premierul Victor Ponta a declarat luni, la Bruxelles, după întâlnirea cu Jose Manuel Barroso, că şeful Comisiei Europene nu i-a adresat niciun reproş în legătură cu respectarea celor 11 angajamente pe care guvernul său le-a luat faţă de Uniunea Europeană.

RomaniaTV.net
17 sept. 2012, 16:40
Ponta, după întâlnirea cu Barroso: Nu-mi plac cei care vin să pârască la Bruxelles sau Strasbourg

A fost o întâlnire foarte utilă, foarte deschisă. Am discutat de urmările crizei politice, despre faptul că eu şi guvernul pe care îl conduc suntem absolut convinşi de drumul european al României, pe care România a mers foarte bine în ultimii ani”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă Barroso a avut să-i reproşeze ceva, Ponta a răspuns: „Nici vorbă. Barroso a apreciat că faimoasele 11 puncte au fost tratate de guvernul României la modul cel mai serios”.

Potrivit premierului, nici poziţiile legate de situaţia din România comisarului pentru justiţiei, Viviane Reding, nu au constituit un subiect de discuţie. „N-am vorbit de doamna Reding ci de faptul că criza politică din România nu trebuie interpretată doar prin cheie instituţională, cât prin cheia votului democratic a 8,5 milioane de români„, a apreciat Ponta.

Acesta a spus că relaţiile dintre România şi Uniunea Europeană trebuie normalizate pe mai multe paliere. „Nu-mi plac cei care vin să pârască la Bruxelles sau Strasbourg crezând că asta îi ajută acasă, dar nu-mi plac nici cei care cred că trebuie să purtăm un război cu Comisia Europeană„, a conchis Ponta.

Duminică, Victor Ponta a declarat că îi va explica din nou preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, în întâlnirea programată pentru luni la Bruxelles, că în România nu a fost o lovitură de stat şi că Guvernul USL este cel legitim, în timp ce preşedintele Băsescu vorbeşte în nume propriu.

„Îi voi explica din nou preşedintelui Comisiei Europene, pentru a încheia discuţia, că în România nu a fost o lovitură de stat, că Guvernul este legitim şi că foarte probabil îşi va continua mandatul după alegerile din 9 decembrie. Voi spune că, în timp ce Băsescu a vorbit în numele lui, eu îmi pot permite să vorbesc în numele majorităţii parlamentare şi a opt milioane de români, dacă nu în numele tuturor românilor”, a spus Ponta la Antena 3.

El a susţinut că nu este normal cum a procedat PDL, „exportând” bătălia politică internă şi distrugând astfel imaginea României.

Vizita premierului Victor Ponta la Bruxelles are loc după ce şi preşedintele Traian Băsescu s-a aflat, joi, la Bruxelles.