Ponta, despre şefia Parchetului şi DNA: Legea spune că după două mandate laşi şi pe altcineva

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, referindu-se la şefia PICCJ şi a DNA, că, potrivit legii, o funcţie se deţine două mandate, după care "mai laşi şi pe altcineva", el apreciind că dintre cei 2.500 de procurori se vor găsi oameni competenţi şi independenţi care să preia aceste instituţii.

RomaniaTV.net
02 oct. 2012, 16:07
Ponta, despre şefia Parchetului şi DNA: Legea spune că după două mandate laşi şi pe altcineva

Solicitat să comenteze declaraţiile lui Daniel Morar, care a precizat că nu are de gând să candideze la şefia Parchetului ICCJ întrucât nu ar fi suficient de transparentă procedura iniţiată de către ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, Ponta a evitat să se pronunţe.

„Nu cunosc, nu comentez în niciun fel. Nu este în competenţa premierului ce se întâmpă la Parchet. Altfel însă, vorbind în general, cred că din cei 2.500 de procurori sigur se găsesc şi alţi oameni independenţi, competenţi, care să poată să ocupe aceste funcţii. Nu cred că atât de neînlocuit e cineva pe lumea asta – nici ca prim-ministru, nici ca preşedinte. După două mandate, fiecare dintre noi, conform legii, mai lasă şi pe altcineva”, a spus Ponta.

El a arătat că nu se pronunţă asupra numelor celor care vor ocupa funcţiile de conducere la Parchetul ICCJ şi la DNA şi că a îndemnat-o pe Pivniceru să respecte ce a discutat cu reprezentanţii CE şi procedurile stabilite, legate de transparenţă.

„În orice societate democratică, ai două mandate, conform legii. Dacă zice Băsescu în 2014 că nu e niciunul mai bun ca el şi că vrea să mai rămână? Aşa spune legea şi ea se aplică indiferent de numele persoanei”, a spus Ponta.