Ponta, contemplând o pictură cu locomotiva Trenului Regal: Să nu-mi ceară să o privatizez şi pe asta

Premierul Victor Ponta a asistat, joi, la sediul BNR, la o conferință a președintelui fondator al Agenţiei americane Stratfor, George Friedman, şi a observat o pictură reprezentând locomotiva cu aburi a Trenului Regal, spunând, zâmbind, că speră să nu i se ceară să privatizeze şi acest activ, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
16 mai 2013, 17:13
Ponta, contemplând o pictură cu locomotiva Trenului Regal: Să nu-mi ceară să o privatizez şi pe asta

Ajuns la sediul Băncii Naţionale a României, premierul s-a întâlnit cu guvernatorul Mugur Isărescu, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu şi viceguvernatorul Bogdan Olteanu, care l-au invitat într-o sală în care era prezentată pictura unui artist român reprezentând locomotiva cu aburi a Trenului Regal în mărime naturală, pe o suprafaţă de 20 metri lungime şi 4 metri înălţime.

Observând pictura, premierul a început să râdă şi să vorbească cu Olteanu despre vânzarea CFR Marfă, afirmând: „Să nu-mi ceară să o privatizez şi pe asta !”.

CITEŞTE ŞI: Premierul Victor Ponta anunţă prima RECTIFICARE BUGETARĂ

Niciunul dintre cei trei investitori care au depus documentaţia de participare la privatizarea CFR Marfă nu s-a precalificat pentru etapa următoare în cadrul procesului de privatizare a companiei CFR Marfă, în urma verificării şi analizării documentelor, iar Ministerul Transporturilor a reluat procedura, relaxând unele condiţii impuse ofertanţilor.

Privatizarea CFR Marfă face parte dintre angajamentele Guvernului în negocierile cu Fondul Monetar Internaţional.