Ponta: Avem discuţii avansate cu un investitor pentru un proiect de miliarde de euro, la Tarniţa

Premierul Victor Ponta a declarat că executivul este în discuţii avansate cu un investitor chinez în legătură cu complexul Tarniţa. 

10 mai 2013, 12:01
Ponta: Avem discuţii avansate cu un investitor pentru un proiect de miliarde de euro, la Tarniţa

„Este vorba de o investiție de miliarde de euro, pentru care căutam un investitor. Există discuții avansate în acest sens. De curând, în România au fost reprezentanții unei mari companii chineze”, a declarat Victor Ponta într-un interviu DCNews.ro, în legătură cu proiectul de la Tarniţa.

„Pe cât de important este acest proiect, pe atât de dificil este ca realizarea sa să fie susținută doar de Guvern. Este nevoie de un investitor. Odată cu acesta vin și locurile de muncă. Nu voi da termene, pentru că nu vreau să fiu nerealist. Energia rămâne o șansă pentru România, și sunt convins că vom ști să o valorificăm”, a mai spus Victor Ponta.

Proiectul hidrocentralei de Tarniţa – Lăpuşteşti, care urmează să fie construită la 30 de kilometri de Cluj-Napoca, după o investiţie estimată la peste un miliard de euro este unul dintre priorităţile anunţate de Cabinetul lui Ponta.

Hidocentrala va avea o capacitate instalată de 1.000 MW, realizarea proiectului urmând să dureze între cinci şi opt ani. Noua investiţie va crea peste 4.000 de locuri de muncă.