Ponta, atac DUR la Blaga. „Cât de prost poate fi un ministru căruia îi fuge un infractor periculos?”

Premierul Victor Ponta i-a dat o replică tăioasă preşedintelui PDL, Vasile Blaga, care declarase vineri că primului ministru îi este teamă de venirea în ţară a lui Omar Hayssam deoarece în 2005, când cei trei jurnalişti au făst răpiţi, Ponta şi Adrian Năstase "furau împreună România". În replică, Ponta a ţinut să amintească faptul că pe vremea când Hayssam a fugit din ţară chiar Blaga era ministru de Interne.

20 iul. 2013, 11:09
Ponta, atac DUR la Blaga. „Cât de prost poate fi un ministru căruia îi fuge un infractor periculos?”

Liderul PDL, Vasile Blaga, ministru de Interne în perioada în care Omar Hayssam a fugit din România, trebuie să explice „cât de prost” poate fi un ministru pentru a-i scăpa un infractor atât de periculos, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

„Blaga trebuie să explice cât de prost poate fi un ministru de Interne căruia îi fuge din ţară un infractor periculos şi care, la 5 ani după, zice „să aflăm şi noi”. Dacă i-au trebuit 5 ani lui Blaga, care era ministru de Interne, să afle cum a plecat Hayssam, ar trebui să răspundă toţi cei care au fost de vină atunci. Au răspuns şefii SIE şi SRI, dar ministrul de Interne? Dacă azi, în 2013, fugea din ţară un infractor periculos, avea vreo vină ministrul Stroe? Probabil că, în cazul lui Blaga, prostia nu e o infracţiune”, a spus Ponta.

El a susţinut că este interesat să afle şi dacă vreun partid a avut legătură cu acest caz.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, că premierului Victor Ponta se teme de venirea în ţară a lui Omar Hayssam, deoarece în 2005, când cei trei jurnaşişti au fost răpiţi, Ponta şi Adrian Năstase „furau împreună România”, actualul prim ministru fiind atunci şeful Corpului de Control al Guvernului.

Totodată, liderul PDL consideră că venirea în ţară a lui Hayssam este de bun augur şi demonstrează că „nimeni nu scapă de braţul legii”.

Vineri dimineaţă, Omar Hayssam a fost predat Poliţiei Române, anunţa purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, precizând ulterior că sirianul se află în arestul Poliţiei, fiind predat poliţiştilor la ora 6.40.

În martie 2005, jurnaliştii Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian au fost răpiţi la Bagdad.