Pompierii au salvat 70 de oi din apele învolburate ale râului Suceava VIDEO

Pompierii din Suceva s-au confruntat cu o misiune deosebită. Au salvat 70 de oi din apele învolburate ale râului Suceava. Animalele, împreună cu doi ciobani au rămas blocate pe o insulă de pe râu, în localitatea Gălăneşti.

16 mai 2013, 06:08
Pompierii au salvat 70 de oi din apele învolburate ale râului Suceava VIDEO

Ciobanii erau cu oile la păscut când debitul râului Suceava a crescut brusc şi au rămas blocaţi între ape, informează România TV. Localnicii au încercat să-i ajute dar nu au reuşit şi au sunat la 112. „Era apa crescută că la munte o plouat. Deja nu se mai putea si am sunat la pompieri pentru ajutor” a povestit o localnică.

La faţa locului au intervenit pompieri din Rădăuţi, Vicov şi Siret. Pentru a trece peste apele învolburate, oile au fost urcate în remorca unui tractor, însă şi acesta a întâmpinat mari dificultăţi. Vehicolul a rămas prins de torenţi. După zeci de minute de eforturi, pompierii au reuşit să scoată tractorul cu oi dintre ape. Într-un final, cele 70 de oi au fost aduse la mal în siguranţă.

„Operaţiunea a fost destul de grea din cauza faptului că apa este în creştere. Într-o oră a crescut cu aproximativ 20-25 de centimetri” a declarat comandantul Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, Sorin Popovici. Când şi-a văzut mioarele salvate, proprietarul a răsuflat uşurat. „Vă mulţumim. Ciobanul a rămas prins între ape. Venea apa şi el a trebuit să se retragă, dar nu a mai avut timp” a spus proprietarul oilor.