O companie taiwaneză pregăteşte un smartphone complet transparent

Nu este vorba nici pe departe de primul display transparent, ar putea fi însă vorba de primul smartphone complet transparent de la compania Polytron.

RomaniaTV.net
18 feb. 2013, 13:24
O companie taiwaneză pregăteşte un smartphone complet transparent

Polytron Technologies, o companie taiwaneza, a dezvaluit zilele trecute primul prototip al unui smartphone creat integral din materiale transparente. Cea mai importanta componenta a gadgetului este panoul sensibil la atingere pe care producatorul il prezinta ca fiind realizat din „Polyvision Privacy Glass”.

La baza acestui material nou stau tot o serie de molecule de cristale lichide care reactioneaza cand un curentul electric trece prin ele. Prin acest principiu se formeaza secvente speciale si lumina poate trece prin cristale, rezultand in final un material transparent. Cand sarcina electrica este indepartata, moleculele permit trecerea luminii.

Desi mai sunt mici inadevertente in ideea celor de la Polytron, aceasta companie ar putea fi prima care va aduce un astfel de smartphone pe piata. Ei spera ca pana la sfarsitul lui 2013 sa aiba un produs final bazat aproape integral pe designul din imagine.

Citeşte mai multe despre smartphone-ul complet transparent pe Playtech.ro.