Poliţistul de la Secţia 14, sancţionat disciplinar pentru că nu a anunţat că este cercetat penal

Poliţistul de la Secţia 14 audiat în cazul crimei din Piteşti a fost sancţionat disciplinar în acest an pentru că nu şi-a anunţat şefii că este cercetat într-un dosar penal instrumentat de IPJ Argeş, a informat, marţi, Poliţia Capitalei.

RomaniaTV.net
04 iun. 2013, 11:08
Poliţistul de la Secţia 14, sancţionat disciplinar pentru că nu a anunţat că este cercetat penal

Un bărbat de 37 de ani a fost găsit împuşcat mortal, luni noapte, în faţa blocului în care locuia, din municipiul Piteşti. Incidentul a avut loc în cartierul piteştean Prundu, fiind anunţat la serviciul unic de urgenţă 112 de către un localnic, scrie Mediafax.

Principal suspect în acest caz a fost identificat de anchetatori şi este audiat, marţi, alături de un poliţist al Secţiei 14 din Bucureşti, la sediul Parchetului Tribunalului Argeş.

Potrivit Poliţiei Capitalei, agentul de poliţie este încadrat la Secţia 14 din anul 2010, iar în 2013 a fost sancţionat disciplinar pentru că nu a anunţat că este cercetat într-un dosar penal.

„Pentru nerespectarea prevederilor legislative în vigoare, conform cărora poliţistul avea obligaţia de a aduce la cunoştinţa şefilor nemijlociţi faptul că este cercetat într-un dosar penal, instrumentat la I.P.J. Argeş, acesta a fost sancţionat disciplinar în anul 2013”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

Potrivit procedurilor şi prevederilor legale, poliţistul faţă de care s-a început urmărirea penală rămane încadrat în funcţie, acesta fiind pus la dispoziţie în momentul în care se pune în mişcare acţiunea penală, este judecat în stare de libertate sau este eliberat provizoriu pe cauţiune. Poliţistul este suspendat din funcţie în momentul arestării preventive, a precizat Poliţia Capitalei.

O echipă de ofiţeri de la Poliţia Română, coordonată de adjunctul Direcţiei de Investigaţii Criminale, Mihai Pitulescu, a fost trimisă, marţi, la Piteşti, pentru a acorda sprijin anchetatorilor argeşeni în cazul bărbatului de 37 de ani, care a fost împuşcat mortal pe o stradă din oraş.

Procurorul criminalist Ion Anghelescu de la Parchetul Tribunalului Argeş declara că bărbatul a fost împuşcat cu o armă de calibru nouă milimetri, în „două reprize” de câte două-trei focuri. El preciza că sunt luate în calcul mai multe variante, între care şi o reglare de conturi, în condiţiile în care există indicii că victima ar fi făcut parte din clanul Sportivilor din Piteşti.

„A fost împuşcat cu armă letală, armă cu glonţ, se pare de calibru nouă milimetri. Am găsit câteva tuburi la faţa locului, s-a tras în două reprize câte două-trei focuri. E împuşcat în piept. Cine a tras, a tras cu intenţia de a-l omorî. Avem un traseu de câţiva zeci de metri în care victima şi-a abandonat lucrurile pe care le avea. Au fost faţă în faţă se pare victima cu agresorul. Există şi date că victima ar fi avut un conflict, că a fost ameninţat, verificăm această ipoteză, verificăm şi dacă este o reglare de conturi, dar nu ne putem pronunţa acum, luăm în calcul şi faptul că victima este o persoană din lumea interlopă în întocmirea cercului de suspecţi”, a spus procurorul de la Parchetul Tribunalului Argeş.

Până în prezent, arma cu care a fost ucis bărbatul nu a fost descoperită, fiind vorba despre un pistol cu calibru de nouă milimetri.

Anul trecut, poliţistul audiat a reclamat că arma personală, un pistol marca Glock de calibru nouă milimetri, cumpărat în 2011, i-a fost furată din casă.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, poliţistul din Bucureşti era prieten cu victima şi vindeau împreună maşini.

De asemenea, surse din rândul anchetatorilor au declarat, marţi, pentru Mediafax că bărbatul ucis era martor într-un dosar în care principalul suspect şi poliţistul bucureştean sunt cercetaţi pentru furtul unei maşini. Dosarul a fost deschis în 2012 de anchetatorii din Piteşti şi este în curs de cercetare.

Oamenii legii au făcut percheziţii, marţi dimineaţă, la locuinţa principalului suspect, aflată în apropierea apartamentului victimei.