Poliţiştii locali din Capitală vor fi echipaţi cu CAMERE DE FILMAT începând din februarie

Cine obişnuieşte să traverseze prin locuri nepermise sau să-şi parcheze maşina neregulamentar ar trebui să se gândească de două ori înainte de a încălca vreo regulă de circulaţie. Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti (PLMB) va fi cu ochii pe oricine încalcă legea, şi de data aceasta vor avea înregistrări cu infracţiunile comise. Din februarie, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti (PLMB) vă va monitoriza acţiunile de pe stradă, prin intermediul unui sistem audio-video, iar înregistrările vor fi folosite ca probe în justiţie.

22 ian. 2013, 14:51
Poliţiştii locali din Capitală vor fi echipaţi cu CAMERE DE FILMAT începând din februarie

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a achiziționat un obiectiv funcţional de supraveghere audio-video rutieră, în valoare de 2,099 milioane lei fără TVA, potrivit b365.ro. Sistemul este compus din: 20 subsisteme car-video de mici dimensiuni pentru filmare din şi de pe autoturismele Dacia Duster ale PLMB, 10 subsisteme man-video pentru înregistrare audio-video din mişcare, un subsistem de stocare şi un subsistem de protecţie.

Sistemul de monitorizare a traficului rutier va fi pus în funcţiune la începutul lunii februarie, iar subsistemele audio-video vor fi folosite în activitatea de patrulare în Municipiul București a unităților mobile și pedestre.

Potrivit oficialilor Poliţiei Române, discuţiile dintre poliţist şi participantul la trafic vor fi înregistrate, dar nu vor fi făcute publice. Ofiţerii au obligaţia de a informa cetăţenii că discuţia va fi înregistrată şi că poate fi folosită ca şi probă într-un eventual proces.

Într-un an şi jumătate, poliţia locală a aplicat 6.000 de amenzi contravenţionale. 500 dintre ele au fost contestate.