Poliţişti din Constanţa au descoperit peste 43.000 de ceasuri ascunse într-un container

Peste 43.000 de ceasuri ascunse într-un container sosit în portul Constanţa Sud-Agigea în 26 iulie, încărcat cu mărfuri generale, importate din China, au fost descoperite de către poliţişti ai Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa.

RomaniaTV.net
31 iul. 2012, 12:26
Poliţişti din Constanţa au descoperit peste 43.000 de ceasuri ascunse într-un container

După efectuarea controlului fizic şi acordarea liberului de vamă, poliţiştii au oprit un transcontainer, sosit în portul Constanţa Sud-Agigea la data de 26 iulie 2012, încărcat cu diferite mărfuri importate din China.

În urma reverificării cantităţilor şi tipurilor de mărfuri din acest container, au fost găsite ascunse, prin metoda „capac”, 98 de bax-uri din carton, înfăşurate suplimentar în folie de rafie de culoare verde, în care au fost desocperite 43.400 de ceasuri de mână de diferite modele şi mărci, care nu fuseseră declarate organelor vamale şi nu erau menţionate în documentele externe de transport.

Din primele verificări a reieşit că marfa era destinată unei societăţi comerciale din Ilfov, administrată de către un cetăţean chinez.

Valoarea în vamă a celor 43.400 ceasuri este de aproximativ 174.000 de euro.

Poliţiştii continuă cercetările pentru contrabandă faţă de cetăţeanul chinez, urmând a fi făcute propuneri legale corespunzătoare.