Poliţia Rutieră: RADARELE FIXE de pe Autostrada Soarelui, o chiftea aruncată în presă

Mai multe radare fixe ar urma să fie montate pe Autostrada Soarelui. Informaţia a apărut în presă, însă Poliţia Rutieră nu confirmă acest lucru. Contactat de RTV.NET, şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, crede că totul este doar "o chiftea" aruncată aiurea.

12 mart. 2013, 19:02
Poliţia Rutieră: RADARELE FIXE de pe Autostrada Soarelui, o chiftea aruncată în presă

Potrivit stirileprotv.ro, Autostrada Soarelui ar urma să devină prima şosea de viteză din România pe care se vor monta radare fixe. Astfel, şase radare ar urma să fie amplasate între Cernavodă şi Medgidia.

Conform aceleiaşi surse, un singur radar ar costa 35.000 de euro. Ar fi vorba de un radar inteligent care începe să funcţioneze în momentul în care roţile din faţă ale unei maşini trec peste senzorul ascuns în asfalt. În continuare, precizează sursa citată, sistemul calculează în cât timp veţi parcurge 2,5 metri. Adica distanţa până la următorul senzor. Dacă aţi depăşit limita maximă de viteză, maşina va fi fotografiată şi veţi fi amendat.

Contactat de ROMÂNIATV.NET, comisarul şef Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere, a declarat că Poliţia Rutieră nu a fost consultată în legătură cu acest subiect şi nu ştie despre ce este vorba.

Nu ştiu nimic despre acest subiect. Poliţia Rutieră nu a fost consultată, nu ştiu despre ce este vorba. Dacă se angajează CNADNR este problema lui, însă ei nu au cum să lucreze cu aşa ceva. În primul rând, legea achiziţiilor publice nu este promovată de Parlament şi în al doilea rând, se pune problema cine va cesiona aceste radare”, a spus Lucian Diniţă.

Cred că este o chiftea aruncată de cineva. Este o desconsiderare vizavi de cetăţean şi vizavi de Poliţia Română. De ce nu punem radare pe DN7 sau pe A3?”, a precizat şeful Poliţiei Rutiere.