Poliţele RCA, mai SCUMPE cu 50% în 2013. „Sunt vizate companiile care merg cu preţuri foarte joase”

Anul 2013 începe cu veşti proaste pentru şoferi, deoarece preţul poliţelor RCA ar putea să se dubleze. Scumpirea vine după o propunere a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor. Bogdan Andriescu, preşedintele UNSICAR, a precizat la România TV că nu toate poliţele RCA se vor dubla.

RomaniaTV.net
26 nov. 2012, 10:38
Poliţele RCA, mai SCUMPE cu 50% în 2013. „Sunt vizate companiile care merg cu preţuri foarte joase”

Poliţele obligatorii RCA s-ar putea scumpi din 2013 chiar şi cu 50%, dacă va fi adoptat un proiect propus de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Conform proiectului, preţul poliţelor RCA va trebui să includă şi profitul companiilor de asigurări.

Bogdan Andriescu, preşedintele Uniunii Naționale a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări (UNSICAR), a precizat, la România TV, că această majorare ar putea să se aplice doar unui număr limitat de poliţe.

Poate că se vorbeşte despre o dublare, dar nu a tuturor poliţelor RCA, pentru că un număr important de companii au preţurile acordate realităţilor pieţii, adică îşi pot ţine promisiunile. Vizează companiile care merg cu preţuri foarte joase, pentru a face un cash flow pentru moment. Va rezolva multe lucruri, o să fie plătite toate daunele la timp, nu o să mai avem discuţii, nu o să mai avem probleme. Există preţuri pentru acelaşi şofer cu acelaşi autovehicul de la unu la trei. Adică o companie îţi ia un leu, altă companie îţi ia trei lei. Este vorba de companii care doresc să aibă un cash flow, sau se bazează pe un portofoliu foarte mare, vânzând foarte ieftin. De multe ori lucrurile acestea ar trebui controlate cât de cât, astfel încât să existe o primă care să acopere riscul”, a declarat, pentru România TV, Bogdan Andriescu.

Întrebat dacă nu ar fi normal ca aceste companii care nu-şi respectă contractele să fie sancţionate, astfel încât să nu fie puşi şoferii să plătească sume duble, preşedintele UNSICAR a răspuns că „se întâmplă acelaşi lucru. În momentul în care sunt sancţionate din acest motiv, o să ridice primele de asigurare ca să plătească daunele”.