Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, închis pentru maşinile de mare tonaj din cauza lucrărilor

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că, podul peste Dunăre din Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse este deschis numai pentru vehiculele de transport persoane şi pentru vehiculele de transport marfă cu masa totală mai mică de 10 tone, pe cele două sensuri de circulaţie.

08 apr. 2013, 09:07
Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, închis pentru maşinile de mare tonaj din cauza lucrărilor

Circulaţia a fost restricţionată după ce în carosabil s-a format o gaură cu un diametru de un metru. Autorităţile bulgare au constatat că a fost afectat atât covorul asfaltic cât şi structura fundaţiei de fier–beton în zona de responsabilitate a părţii bulgare, fiind afectată una dintre benzile de circulaţie pe podul Giurgiu–Ruse. Bulgarii vor demara lucrări pentru repararea podului, iar pe perioada executării acestora participanţii la trafic sunt îndrumaţi să utilizeze punctele de trecere a frontierei către Bulgaria de la Calafat, Bechet, Ostrov, Negru Vodă sau Vama Veche.

Reluarea circulaţiei prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu pentru vehiculele de marfă cu masa totală mai mare de 10 tone, va fi anunţată printr-un nou comunicat ce va fi dat în urma anunţului făcut de partea bulgară privind reluarea circulaţiei.

Circulaţia pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse era restricţionată începând de duminică seară, pentru vehiculele cu masă totală maximă mai mare de 7,5 tone, din cauza avertizării COD PORTOCALIU emis pentru tronosul Porţile de Fier – Zimnicea al Dunării.