PNL şi PSD au anunţat în plenul Senatului că iniţiază un protest parlamentar

Liderii senatorilor PNL şi PSD au anunţat, miercuri, în plenul Senatului, că reprezentanţii acestor grupuri iniţiază un prostest parlamentar.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 16:04
PNL şi PSD au anunţat în plenul Senatului că iniţiază un protest parlamentar

„În situaţii extraordinare, extreme trebuie atitudini şi măsuri extreme”, a declarat Puiu Haşotti, liderul senatorilor PNL, care a menţionat că, începând de miercuri, senatorii USL vor iniţia „un protest”.

Potrivit afirmaţiilor sale, acestă măsură de protest vine în urma faptului că mandatul parlamentarilor a fost „viciat” prin paisprezece asumări de răspundere şi prin abuzul de ordonanţe de urgenţă.

El a reclamat faptul că reprezentanţii puterii nu au respectat algoritmul în cazul numirii unor membri în unele instituţii subordonate Parlamentului.

Liberalul a arătat că parlamentarii USL vor participa, totuşi, la lucrările Parlamentului în cazul dezbaterii unor eventuale moţiuni, la procedurile legate de organizarea unor eventuale alegeri anticipate.

Potrivit afirmaţiilor sale, parlamentarii din opoziţie vor participa la contestarea unor legi la Curtea Constituţională, la dezbaterea unor tratate importante pentru România şi, dacă se va pune în discuţie, suspendarea preşedintelui României.

„La Biroul Permanent şi în plen vor participa liderii grupurilor parlamentare”, a mai precizat Puiu Haşotti.

„În fiecare luni, însă, vom veni în plenul Senatului pentru a arăta în continuare că protestul nostru va continua”, a spus el, adăugând că parlamentarii USL vor continua să adreseze interpelări şi să facă declaraţii politice.

La rândul său, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a anunţat că, începând de miercuri, grupurile parlamentare USL se vor alătura „masei inepte”. „Vom intra în grupul viermilor care rod la temelia puterii şi, sigur, vom purta cu demnitate acel apelativ de ciumpalaci”, a menţionat el, declarându-se surprins de reacţia parlamentarilor puterii care „au mai avut forţa” să glumească după anunţul făcut de opoziţie.