AVIZ FAVORABIL pentru Becali. Liberalii încep negocierile pentru un acord politic cu PNG şi PNŢCD

Conducerea PNL a decis, luni, începerea negocierilor pentru un acord politic cu PNG şi cu PNŢCD - aripa Ciorbea în vederea alegerilor parlamentare din decembrie. Liderul PNL, Crin Antonescu, a precizat că a primit mandat să discute în următoarele zile cu Gigi Becali şi cu Victor Ciorbea detaliile legate de candidaturile acestora pe listele USL.

RomaniaTV.net
15 oct. 2012, 10:48
AVIZ FAVORABIL pentru Becali. Liberalii încep negocierile pentru un acord politic cu PNG şi PNŢCD

„Biroul Politic Central a votat în unanimitate o poziţie de principiu favorabilă unui acord politic cu PNG şi PNŢCD – aripa Victor Ciorbea – un vot favorabil pentru colaborarea şi susţinere electorală din partea acestor formaţiuni pentru USL şi, în al doilea rând, un mandat pentru mine de a finaliza detaliile privitoare la candidaturile domnului Gigi Becali şi domnului Victor Ciorbea, pe listele USL„, a anunţat Antonescu.

Liderul PNL a precizat că discuţiile de amănunt cu Victor Ciorbea şi cu Gigi Becali, dar şi cu Victor Ponta şi cu preşedinţii de organizaţii, vor avea loc în următoarele zile.

„Nu vă aşteptaţi la două lucruri, cel puţin pentru ziua de astăzi: la destrămarea USL şi la înlăturarea mea din fruntea PNL (…) Vocile care nu sunt…sau care au ceva de spus o spun public, votul a fost unul unanim, deci cu unanimitate”, a declarat Antonescu.

El a arătat că, dacă aceste discuţii vor fi finalizate cu succes, iar PNG va susţine candidaţii USL, George Becali va trebui să se înscrie într-un partid din USL pentru a candida.

Antonescu a fost întrebat dacă se ia în calcul posibilitatea ca Becali să fie contracandidatul lui Dan Diaconescu în acelaşi colegiu în care acesta va candida pentru parlamentare.

„Sigur că există această posibilitate, mie chiar mi s-ar părea un frumos derby, să zicem aşa în limbaj sportiv, dar sunt chestiuni pe care nu le pot hotărî singur, iar faptul că într-un colegiu se întâlnesc doi anume candidaţi nu poate fi stabilit numai de către unii”, a afirmat Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că Becali va trebui în mod formal să devină membru al PNL, însă acesta va rămâne liderul politic al formaţiunii sale, PNG.

„În condiţiile în care acest acord se va încheia, membrii, susţinătorii, simpatizanţii PNG, atâţia câţi sunt ei, vor vota listele USL, Gigi Becali va candida pe listele USL. Ca să candidezi din punct de vedere juridic, formal, trebuie să faci parte dintr-un partid componentă a alianţei. Deci Gigi Becali se va înscrie formal într-unul dintre aceste partide, dar de facto el va rămâne practic liderul propriului său partid„, a mai explicat Antonescu.

Antonescu a precizat că vineri vor fi validate candidaturile PNL pentru parlamentare.

Liderul PNL a spus că au existat opinii în conducerea PNL împotriva acestor negocieri, dar în final decizia a fost în unanimitate.

Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, înainte de şedinţa conducerii PNL, că subiectul Becali nu merită discutat.

E un subiect care din punctul meu de vedere, şi nu numai al meu, al multor altor colegi nu merită să fie discutat în conducerea partidului„, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

În schimb, vicepreşedintele PNL Rareş Mănescu a apreciat că europarlamentarul George Becali are „înclinaţii liberale” şi cooptarea acestuia în PNL face parte din coagularea unor „forţe care luptă împotriva lui Traian Băsescu”.