Ploile fac prăpăd în vestul ţării. Zeci de persoane evacuate din calea apelor în Timiş VIDEO

Ploile torenţiale au creat probleme în vestul ţării, iar prognoza nu este deloc încurajatoare pentru perioada următoare.

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 07:38
Ploile fac prăpăd în vestul ţării. Zeci de persoane evacuate din calea apelor în Timiş VIDEO

O rupere de nori a inundat zeci de case şi gospodării din judeţul Timiş. Peste 50 de oameni din localităţile Curtea, Margina şi Pietroasa au fost evacuaţi din locuinţe, iar pompierii încearcă să le scoată apa şi mâlul din case.

Localitatea Pietroasa a rămas complet izolată, după ce drumurile au fost acoperite de ape.

27 de sate şi comune au rămas fără curent în zonele zonele Lugoj, Făget, Timişoara şi Jimbolia.

Un număr de 38 de persoane au fost evacuate din comuna Almaş, judeţul Sălaj, în urma ploilor torenţiale care au căzut în ultimele 24 de ore, iar 16 localităţi din şase judeţe au fost afectate.

Judeţele afectate de precipitaţii sunt Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Neamţ, Sălaj, Suceava şi Timiş.

„În total, au fost inundate 189 de gospodării şi anexe gospodăreşti, 16 hectare de teren arabil, iar 45 de fântâni au fost colmatate. De asemenea, au fost afectate 12 drumuri naţionale, judeţene şi comunale, trei poduri şi 18 podeţe”, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.

Peste 100 de localităţi din 13 judeţe au avut probleme cu alimentarea cu energie electrică, echipe ale Electrica acţionând pentru remedierea defecţiunilor.

Două sute de angajaţi ai ISU şi ai inspectoratelor judeţene de poliţie şi jandarmi au acţionat cu 75 de mijloace de intervenţie pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice, potrivit MAI.

17 judeţe din nordul, centrul şi vestul ţării sunt în continuare sub cod galben de ploi, vânt puternic şi descărcări electrice. Se anunţă cantităţi de apă de peste 20-25 l/mp, iar izolat acestea vor ajunge la 50-60 l/mp. De asemenea, vor fi condiţii pentru căderi de grindină.