INUNDAŢII în estul României. O nouă viitură s-a format în judeţul Galaţi după ploaia torenţială VIDEO

Nouă oameni au murit după viitura din judeţul Galaţi. E prăpăd în 17 localităţi, sute de case şi gospodării au fost inundate. Au căzut aproape 120 de litri pe metrul pătrat. Şi la 24 de ore după viitură, oamenii sunt speriaţi pentru că veştile de la meteorologii nu sunt deloc bune. Alte 400 de persoane din judeţul Galaţi au fost evacuate din locuinţe, în noaptea de joi spre vineri, în urma unei noi viituri, un nou bilanţ arătând că în total au fost afectate 16 comune, dar şi oraşul Tecuci.

RomaniaTV.net
12 sept. 2013, 19:49

Nouă persoane şi-au pierdut viaţa în urma inundaţiilor produse zilele acestea în judeţul Galaţi. Conform datelor furnizate de Prefectura Galaţi, două femei de 82 şi 74 de ani şi un bărbat de 65 de ani au decedat în localitatea Cuca, alţi doi bărbaţi de 40 şi 78 de ani şi o femeie de 81 de ani au decedat în localitatea Costache Megri, iar o bătrână de 83 de ani şi o fetiţă de opt ani din au murit la Cudalbi. Ultima persoană decedată în urma inundaţiilor din judeţul Galaţi este un bărbat de 65 de ani, din localitatea Griviţa.

În urma inundaţiilor din judeţul Galaţi şi-a piedut viaţa o fetiţă de opt ani care fusese dată dispărută, autorităţile spunând că aceasta a fost smulsă de ape din braţele tatălui ei, în curtea casei. Cadavrul fetiţei de opt ani, din localitatea Cudalbi, a fost găsit, joi după-amiază, de către pompieri, la o distanţă de aproximativ 500 de metri de casă, în curtea unui localnic.

Primarul comunei, Ştefan Drugan, a spus că în momentul viiturii fetiţa se afla în casă, împreună cu părinţii ei, şi au încercat să se salveze din calea apelor, ieşind din locuinţă. El a spus că tatăl a ieşit din casă cu fetiţa în braţe, copilul fiind smuls de şuvoaiele de apă din braţele acestuia.

Alte 400 de persoane din judeţul Galaţi au fost evacuate din locuinţe, în noaptea de joi spre vineri, în urma unei noi viituri.

Încă 400 de persoane au fost evacuate de la Valea Mărului în această noapte din cauza unei viituri pe pârâul Geru, debite mari înregistrându-se şi pe afluenţii acestuia. Sunt blocate DN 25 între Vameş şi Tudor Vladimirescu şi DJ 253, între Băleni şi Cudalbi din cauza avarierii unui pod”, a declarat Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.

Potrivit unui nou bilanţ, 16 comune şi mai multe sate au fost afectate de ploile puternice din ultimele două zile, pagube importante înregistrându-se şi în oraşul Tecuci.

O ploaie torenţială a provocat inundaţii şi în satul Zorleni din Vaslui, vineri dimineaţă. Au fost afectate de inundaţii 15 case şi 50 de gospodării.

Dezastru a fost şi în Tulcea. În localitatea Cataloi, în nordul judeţului Tulcea, două maşini au fost purtate de ape peste un kilometru şi apoi aruncate într-o râpă. Oamenii care erau înăuntru s-au salvat la timp. Maşinile au fost scoase din apă cu ajutorul pompierilor. Tot din cauza potopului, drumul care leagă Tulcea de Constanţa a fost blocat aproximativ două ore.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, un cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru intervalul 12 septembrie, ora 21 – 13 septembrie, ora 9, în judeţele din Moldova. Pe parcursul nopţii de joi spre vineri (12/13 septembrie) vor fi ploi pe arii extinse în estul, sudul şi centrul ţării. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în Moldova cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Imagini cu DEZASTRUL PRODUS DE VIITURI, în Galaţi. Vezi cum arată LOCALITĂŢILE INUNDATE

Fenomene de instabilitate atmosferică se vor semnala şi în această după-amiază, cu caracter local în majoritatea regiunilor.