Planul surpriză din PDL: Preda să candideze contra lui Antonescu, Macovei contra lui Voiculescu

Cristian Preda scrie pe blogul personal că ar fi vrut să candideze la alegerile parlamentare împotriva lui Crin Antonescu, în timp ce Monica Macovei şi Theodor Stolojan ar fi urmat să intre în lupta electorală în colegiile lui Dan Voiculescu, respectiv Călin Popescu Tăriceanu.

RomaniaTV.net
17 dec. 2012, 22:02
Planul surpriză din PDL: Preda să candideze contra lui Antonescu, Macovei contra lui Voiculescu

„La mijlocul lui septembrie, le-am prezentat domnilor V.Blaga și A.Videanu (responsabil pentru filiala din București) un plan care prevedea ca trei deputați europeni să candideze la alegerile pentru Parlamentul României, și anume Monica Macovei – împotriva lui Dan Voiculescu, eu – împotriva lui Crin Antonescu și fostul premier Stolojan – împotriva fostului premier Tăriceanu. Planul a fost discutat cu puține persoane, fiindcă voiam să fie candidaturi-surpriză.
Miza era refacerea scorului PDL în București, după experiențele nefericite din trecutul recent, și anume eșecurile lui V.Blaga și S.Prigoană de la primărie. Răspunsul a fost de tipul: să vedem, să analizăm”, afirmă Cristian Preda.

Potrivit eurodeputatului democrat-liberal, propunerea sa nu s-a concretizat, drept care Vasile Blaga nu ar trebui să mai spună că i-ar fi propus lui Preda să candideze.

„Analiza îmbrățișată de V. Blaga îi spunea că prejudiciul adus PDL de plecarea unor lideri din colegiile bucureștene va fi accentuat de niște candidaturi asumate de deputați europeni în capitala țării. Nu aș fi relatat asemenea chestiuni interne, dacă V. Blaga nu ar fi făcut afirmații inexacte. Cred că în acest moment, opoziția față de USL e mai importantă decât polemici cu miză strict personală. Așa că, din punctul meu de vedere, ar trebui să ne oprim aici”, a adăugat Cristian Preda.