PLANUL lui Blaga, în viziunea lui Lăzăroiu: Prezidenţiabil de faţadă, negocieri pentru 1-2 ministere

Consilierul prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, susţine, pe contul său de pe o reţea de socializare, că ştie care este planul liderului PDL, Vasile Blaga. Potrivit lui Lăzăroiu, Blaga a făcut blat cu PSD, vrea să impună un candidat de faţadă la Preşedinţie şi negociază cel mai probabil cu PSD 1-2 ministere.

15 feb. 2013, 15:28
PLANUL lui Blaga, în viziunea lui Lăzăroiu: Prezidenţiabil de faţadă, negocieri pentru 1-2 ministere

„1. Blat la parlamentare, partid mic. Cred ca s-a minunat si el ca PDL a luat 16%, ca el nu voia decat vreo 10%.
2. Blat dupa parlamentare cu PSD.
3. Candidat de fatada pentru prezidentiale, care sa ia 7-8%
4. PDL arbitreaza batalia intre PSD si PNL
5. PDL negociaza cele 7-8% cu PSD sau PNL (cel mai probabil cu PSD) si obtine un minister sau doua”.

Acesta este „planul lui Blaga” prezentat de Lăzăroiu pe Facebook.

Consilierul prezidenţial susţine totodată  că, pentru a-şi atinge obiectivele, liderul PDL are nevoie de „preluarea conducerii PDL la Conventie şi de indepartarea electoratului PDL de Traian Basescu pentru a putea fi credibil in fata celor cu care negociaza (ca are autoritatea asupra electoratului folosit ca masa de manevra)”.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, i-a dat vineri replica preşedintelui Traian Băsescu, care a criticat dur, joi seara, actuala conducere a partidului. Blaga l-a acuzat pe Băsescu că intervine pentru a doua oară într-o competiţie internă a PDL şi că 22 de milioane de români ştiu că şeful statului o susţine pe Elena Udrea. Mai mult, Blaga i-a atras atenţia lui Băsescu că PDL, cu „conducerea asta”, este cel care care „l-a salvat în vară”.

Partidul ăsta cu conducerea asta este cel care a salvat democraţia în România în vară şi inclusiv pe domnia sa, pentru că domnia sa (…) a fost de partea dreaptă şi noi de partea sa”, a contracarat Vasile Blaga.

Blaga a afirmat că prin declaraţiile făcute preşedintele Traian Băsescu nu a lovit în el, ci în PDL. „Domnul Traian Băsescu nu a lovit în mine, a lovit în PDL. El are o conducere aleasă, un BPN ales, cu oameni foarte buni în biroul respectiv”, a spus Blaga

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la B1Tv, că Elena Udrea poate avea şanse pentru şefia PDL la o Convenţie cinsitită, precizând însă că îi recomandă acesteia să se retragă dacă se constată că este aranjată Convenţia PDL, „aşa cum se produce acum”.

Băsescu a mai spus că PDL seamănă acum în interior cu FSN şi nu îl mai poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor sale, precizând că se uită la ce se întâmplă, dar nu îi vine să creadă ce vede.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a criticat conducerea actuală a PDL şi pe liderul Vasile Blaga pentru îndepărtarea echipei lui Emil Boc din fruntea partidului după alegerile locale din iunie 2012, dar şi pentru rezultatele proaste obţinute la alegerile parlamentare din decembrie.