PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Liviu Dragnea. Parchetul ÎCCJ începe cercetările

PDL a depus plângere la Parchet împotriva lui Liviu Dragnea, pe motiv că acesta a cerut ilegal ca toţi preşedinţii secţiilor de votare din judeţul Teleorman să îi raporteze din oră în oră prezenţa la vot, a anunţat, duminică, vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu.  Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a confirmat înregistrarea plânegerii.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 09:28
PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Liviu Dragnea. Parchetul ÎCCJ începe cercetările

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrată astăzi, 29.07.2012, o plângerea formulată de Partidul Democrat Liberal împotriva numitului Dragnea Liviu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu în formă calificată precum şi pentru săvârşirea infracţiunii prevăzută de art.52 alin.3 din Legea nr.3/2000, ca urmare a cererii acestuia de a-i fi comunicată prezenţa la vot de către birourilor electorale de pe raza judeţului Teleorman. Pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

„Am depus plângere la Parchet pentru domnul Liviu Dragnea. A cerut ilegal domnul Dragnea ca toţi preşedinţii secţiilor de votare care sunt apolitici să-i raporteze abuziv din oră în oră prezenţa la vot în judeţul Teleorman. Acest lucru este ilegal, este abuziv”, a spus Boureanu.

El a arătat că Liviu Dragnea face uz de funcţia publică pe care o are, de preşedinte al Consiliului Judeţean, cerându-le preşedinţilor secţiilor de votare să-i raporteze prezenţa la vot.

„Plângerea a fost deja depusă”, a precizat Boureanu.

Cristian Boureanu a mai spus că PDL are plângeri făcute pe motiv că există SMS-uri false semnate în numele lui Traian Băsescu şi care îndeamnă cetăţenii să iasă la vot.

„Ceea ce se întâmplă e inadmisibil, avem plângeri făcute pentru că există SMS-uri semnate în numele lui Traian Băsescu, care îndeamnă cetăţenii să iasă la vot, şi noi nu facem acest lucru”, a mai spus Boureanu.

El a adăugat că PDL îndeamnă cetăţenii să nu participe la vot.