Planeta Jupiter a fost lovită de un obiect neidentificat VIDEO

Planeta Jupiter a fost lovită, luni, de un obiect încă neidentificat, care a creat o minge de foc imensă, observată de astronomii de pe Pământ.

RomaniaTV.net
12 sept. 2012, 12:48
Planeta Jupiter a fost lovită de un obiect neidentificat VIDEO

Surprinzătorul impact de pe Jupiter a fost raportat iniţial de astronomul amator Dan Peterson din SUA, care se uita la cea mai mare planetă din sistemul nostru solar când a avut loc evenimentul.

A fost o lumină puternică care a durat doar 1,5-2 secunde„, a declarat Peterson pentru spaceweather.com. Peterson a folosit un telescop Meade 12-inch LX200GPS pentru a observa evenimentul.

Peterson a spus că nu este clar dacă impactul va lăsa o cicatrice pe Jupiter, precum cele văzute în 1994, când cometa Shoemaker-Levy 9 s-a spart în bucăţi, care s-au împrăştiat pe planetă. Atunci, semnele impactului au rămas în norii de pe Jupiter.

Eu cred că a fost o mică cometă, nedetectată, care acum este istorie. Să sperăm ca îşi va lăsa urmele pe norii de pe Jupiter„, mai spune astronomul amator.

Impactul a fost observat de mai mulţi astronomi din lume, printre care şi de George Hall, tot din SUA, care l-a şi înregistrat.

Jupiter a fost lovit de un obiect spaţial pentru a patra oară din iulie 2009.