Pivniceru „înmoaie” varianta retragerii: Nu o iau în calcul. Nu toţi suntem şantajabili

Mona Pivniceru îndulceşte tonul cu privire la eventuala retragere a candidaturii sale de la portofoliul Justiţiei. Imediat după ce România TV a publicat fotografiile care arătau faptul că s-a deplasat cu maşina lui Adrian Năstase, Pivniceru a precizat că va "medita" la această variantă, adăugând că "terfelirea reputaţiei" este un motiv serios pentru a face un pas înapoi. Spre seară, însă, judecătoarea a afirmat că nu ia în calcul varianta retragerii, argumentând că nu e nimic "incriminant" în faptul că îşi "desfăşoară viaţa la fel ca alţii".

RomaniaTV.net
16 aug. 2012, 18:29
Pivniceru „înmoaie” varianta retragerii: Nu o iau în calcul. Nu toţi suntem şantajabili

Iniţial, Mona Pivniceru a afirmat, la România TV, că, atunci când a urcat în maşina lui Andrei Năstase, venise să o ia o prietenă, Mariana Alexandrescu, fără să ştie a cui era maşina şi cine era şoferul acesteia. Candidatul desemnat al PNL pentru postul de ministru al Justiţiei a precizat că se gândeşte să renunţe la această funcţie, deoarece se simtă hărţuită din moment ce nu poate face un pas fără a fi fotografiată.

Întrebată dacă ia în calcul o eventuală retragere a candidaturii la portofoliul Justiţiei, Pivniceru a răspuns: „Nu ştiu ce să fac, dar văd că este atât de importantă persoana mea este că nu fac un pas fără să fiu urmărită. Mai meditez dacă mai fac acest pas decisiv”. Mai mult, judecătoarea a precizat că terfelirea reputaţiei sale ar fi un motiv solid pentru o eventuală renunţare la postul de ministru. „Văd că nu există om a cărui demnitate şi onoare să nu fie terfelită. Care ar fi finalitatea, să îngroş rândul celor care pot fi ţinte?”

Într-o altă ieşire publică, Mona Pivniceru a prezentat un alt punct de vedere

”Eu nu iau în calcul această variantă (n.r. a renunţării la mandatul propus pentru funcţia de ministru al Justiţiei) pentru că nu toţi suntem şantajabili. Faptul că cineva m-a fotografiat ieşind din blocul în care locuiesc şi intrând în alt bloc, urcându-mă într-o maşină care nu am ştiu a cui este, nu găsesc că este un lucru incriminant”, a afirmat Pivniceru, citată de Agerpres.

Judecătoarea a spus că rămâne candidat pentru funcţia de ministru al justiţiei. „Sunt în continuare (propusă pentru funcţia de ministru al Justiţiei). Dacă mi se face o anchetă şi îmi demonstrează că este imoral sau este nelegal să mă urc într-o maşină care nu am ştiut a cui este şi, mai repet odată, cu o colegă de a mea care m-a invitat, o cunoştinţă să mă duc la ea acasă, şi eu sunt un om filat, în sensul că mi se pare ca sunt liberă şi că îmi desfăşor viaţa aşa cum şi-o desfăşoară fiecare dintre noi, şi în realitate nu sunt aşa, înseamnă că lucrurile sunt mai grave decât mi-am imaginat eu”, a susţinut Pivniceru.