Pivniceru: „Am primit funcţia de ministru cu nelinişte”. Ce spune judecătorul de Traian Băsescu

Judecătorul Mona Pivniceru a fost propusă, luni, la Ministerul Justiţiei în locul lui Titus Corlăţean. Din cauza situaţiei de incompatibilitate, aceasta a depus la CSM o cerere de detaşare. "Am primit funcţia de ministru cu nelinişte, pentru că nu există bani la buget", a spus Pivniceru, după ce a fost validată de PNL pentru a prelua portofoliul de la Justiţie.

RomaniaTV.net
06 aug. 2012, 16:04
Pivniceru: „Am primit funcţia de ministru cu nelinişte”. Ce spune judecătorul de Traian Băsescu

„Eu am făcut o cerere de detaşare către CSM, ca să vedem în ce măsură putem evita incompatibilitatea. CSM va lua o decizie. Dacă nu va fi aprobată detaşarea, voi analiza împreună cu colegii de la CSM situaţia şi vom vedea ce fenomen trebuie să primeze, calitatea de membru CSM sau de ministru al Justiţiei„, a declarat Mona Pivniceru.

Judecătoarea a precizat că pentru ea, din funcţia de ministrul al Justiţiei, prioritate va fi aplicarea Codului de procedură civilă, care ar trebui să se întâmple de la 1 septembrie 2012.

„Am primit funcţia de ministru cu nelinişte, pentru că nu există bani la buget. Nimeni nu s-a gândit cum să organizeze sistemul judiciar pentru intrarea în vigoare a codului de procedură civilă”, a spus Mona Pivniceru.

Judecătoarea este cunoscută pentru declaraţiile critice la adresa lui Traian Băsescu. Întrebată de jurnalişti cum va fi relaţia cu preşedintele suspendat, Pivniceru a răspuns: „Va fi o relaţie neutră, respectabilă şi separată. Normalitatea presupune ca fiecare funcţie să se manifeste în limitele constituţionale„.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a respins luni detaşarea Monei Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei.

Mona Pivniceru, reprezentanta judecătorilor instanţei supreme în CSM, a fost nominalizată, luni, pentru funcţia de ministru al Justiţiei, anunţul fiind făcut de către premierul Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI Cine este Mona Pivniceru, propunerea pentru Ministerul de Justiţie