Piţurcă: Chiar dacă nu marca la Budapesta, mă gândeam să-l titularizez pe Chipciu, la Amsterdam

Antrenorul echipei naţionale, Victor Piţurcă, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că pentru meciul cu Olanda se gândeşte să înceapă din primul minut cu mijlocaşul Alexandru Chipciu.

RomaniaTV.net
25 mart. 2013, 15:23
Piţurcă: Chiar dacă nu marca la Budapesta, mă gândeam să-l titularizez pe Chipciu, la Amsterdam

Pentru meciul de mâine seară avem nevoie de jucători odihniţi, care să poată să alerge, însă nu m-am gândit asupra primului 11. Chiar dacă nu ar fi marcat, mă gândeam să-l titularizez pe Chipciu, încă nu m-am decis„, a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă este de părere că evoluţia echipei naţionale din meciul cu Ungaria nu reflectă adevărata valoare a primei reprezentative. „Eu nu cred că adevărata faţă a României este cea din meciul cu Ungaria. Sunt şi momente de genul ăsta, când poţi să joci mai slab. Poate perioada este mai nefastă pentru noi, însă echipa României în ultimul timp a pierdut foarte puţine jocuri. Echipa României poate obţine rezultate împotriva oricărei echipe valoroase„, a completat Piţurcă.

Selecţionerul şi-ar dori o remiză între Turcia şi Ungaria, care se întâlnesc, marţi, în preliminariile Cupei Mondiale. „La meciul cu Turcia-Ungaria, probabil mi-aş dori un rezultat de egalitate, să câştige Turcia, dar depinde foarte mult şi de ce vom face noi„, a explicat Piţurcă.

Victor Piţurcă a precizat că echipa Olandei este mai puternică decât Ajax Amsterdam, formaţie eliminată de Steaua în 16-imile de finală ale Ligii Europa. „Echipa Olandei este mult mai bună decât Ajax. Oricum, calificarea Stelei în dauna lui Ajax ar putea avea un efect pozitiv. Şcoala olandeză de fotbal este celebră. Olanda este acum într-o fază de tranziţie, dispune de jucători tineri în combinaţie cu fotbalişti experimentaţi precum Robben, Van Persie şi Van der Vaart„, a subliniat Piţurcă.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, marţi, de la ora 21.30, pe Amsterdam ArenA, reprezentativa similară a Olandei, într-un meci contând pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2014.