Pisica prezidenţială Dorofei nu a dispărut! Medvedev a confirmat vestea pe Twitter

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a asigurat miercuri pe contul său de Twitter că nu şi-a pierdut pisica, aşa cum afirma presa, un caz care a declanşat o multitudine de comentarii ironice pe blogosfera rusă, relatează AFP.

RomaniaTV.net
28 mart. 2012, 19:17
Pisica prezidenţială Dorofei nu a dispărut! Medvedev a confirmat vestea pe Twitter

„În ceea ce priveşte pisica. Am aflat din surse apropiate lui Dorofei (numele pisicii, n.red.) că acesta nu a dispărut. Mulţumesc pentru atenţie”, a scris preşedintele rus pe contul său de Twitter.

El a reacţionat astfel la o informaţie publicată de revista Sobesednik şi preluată de presa rusă, potrivit căreia a fost chemată poliţia pentru a se găsi pisica în jurul reşedinţei prezidenţiale de la periferia Moscovei.

Bloggerii ruşi au ironizat cazul, creând două conturi de Twitter pe numele pisicii.

„Sunt obosit de politică! Vreau să am familie şi copii”, scrie @Dorofey_Kot, o aluzie aparentă la faptul că Dmitri Medvedev îi cedează locul la Kremlin premierului Vladimir Putin, ales preşedinte la 4 martie.

Pe Internet circulă şi o fotografie a lui Vladimir Putin purtând o căciulă de blană rusească (şapka) în aceeaşi culoare cu blana lui Dorofei şi care spune: „Dorofei? Nu l-am văzut”.

Cu o zi înainte, preşedintele rus a fost deja ironizat pe Internet pentru că i-a spus omologului său american Barack Obama că îi va „transmite” mesajul său lui Vladimir Putin, un schimb de replici care demonstrează, potrivit criticilor, că acesta nu deţine realmente frâiele puterii.

Pentru numeroşi observatori, Dmitri Medvedev, propulsat în 2008 la preşedinţie de către Vladimir Putin, care nu putea obţine un al treilea mandat prezidenţial consecutiv, nu a ieşit niciodată din umbra puternicului său mentor.