Piaţeta Regelui din Capitală a fost inaugurată în prezenţa Regelui Mihai I VIDEO

Zi de sărbătoare în familia regală. Majestatea Sa Regele Mihai I împlineşte astăzi 91 de ani. Aniversarea este marcată de mai multe evenimente. În acestă dimineaţă, în Capitală, a fost inaugurată Piaţeta Regelui, spaţiu public-simbol al istoriei naţionale, în prezenţa Regelui Mihai I. La ceremonie au participat membrii familiei Regale, dar şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

RomaniaTV.net
25 oct. 2012, 09:24
Piaţeta Regelui din Capitală a fost inaugurată în prezenţa Regelui Mihai I VIDEO

Piaţeta Regelui se află la intersecţia bulevardului Kiseleff cu strada arh. Ion Mincu, din Capitală.

Regele Mihai I a fost întâmpinat de o mulţime de oameni, susţinători ai săi, care i-au cântat „La mulţi ani”. Primarul Sorin Oprescu a susţinut un discurs, iar Regele Mihai I a dezvelit apoi un bust din bronz care îl înfăţişează.

Printre personalităţile prezente la eveniment s-au numărat membrii ai Casei Regale – Principesa Margareta, Principele Radu şi Prinţul Nicolae, dar şi politicieni precum Călin Popescu Tăriceanu şi Emil Constantinescu.

Regele Mihai I, ultimul şef de stat supravieţuitor al celui de-al Doilea Război Mondial, împlineşte joi 91 de ani.

Aniversarea sa este marcată printr-o serie de evenimente desfăşurate în luna octombrie, între acestea numărându-se ceremonii de primire şi acordare de decoraţii, un concert de gală la Ateneu şi inaugurarea „Pieţei Regelui” în Capitală.