Pianista Mihaela Ursuleasa a fost decorată post-mortem

Trupul neînsufleţit al pianistei Mihaela Ursuleasa va fi adus, miercuri, în ţară. Sicriul va fi depus, joi, la Ateneul Român din Bucureşti între orele 10.00 şi 20.00, unde cei care au cunoscut-o şi apreciat-o pe Mihaela Ursuleasa îi pot aduce un ultim omagiu. În plus, preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, miercuri, un decret privind conferirea, post-mortem, a Ordinului Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Ofiţer pianistei Mihaela Ursuleasa.

RomaniaTV.net
08 aug. 2012, 06:50
Pianista Mihaela Ursuleasa a fost decorată post-mortem

Înmormântarea pianistei va avea loc vineri, de la ora 9.30, la cimitirul Bellu din Bucureşti.

Mihaela Ursuleasa a fost găsită moartă în apartamentul ei din Viena. Ursuleasa, care avea 33 de ani, se stabilise în Austria de mai mulţi ani, unde locuia cu mama ei şi fetiţa ei.

„Preşedintele interimar al României, Crin Antonescu, a semnat miercuri, 8 august, Decretul privind conferirea post-mortem a Ordinului Naţional «Serviciul Credincios» în grad de Ofiţer pianistei Mihaela Ursuleasa, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru cariera artistică de excepţie şi contribuţia sa la afirmarea excelenţei şcolii muzicale româneşti pe marile scene ale lumii”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de Administraţia Prezidenţială.

Primul-ministru Victor Ponta a anunţat sâmbătă, că Guvernul va oferi sprijinul necesar pentru acoperirea cheltuielilor necesare funeraliilor pianistei Mihaela Ursuleasa.