PF Daniel: Homosexualitatea este o deviaţie. Nu subminaţi familia creştină tradiţională

Patriarhia Română reacţionează după ce preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu este împotriva căsătoriilor gay. Biserica Română susţine că "homosexualitatea este o deviaţie şi un pericol la adresa familiei creştine".

RomaniaTV.net
18 iun. 2013, 08:54
PF Daniel: Homosexualitatea este o deviaţie. Nu subminaţi familia creştină tradiţională

Fără a face referire la preşedintele Traian Băsescu, care a afirmat că este creştin, dar arătând cu degetul spre Parlament, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), PF Daniel, îndeamnă să nu fie subminată familia creştină tradiţională.

„Valoarea reală a libertăţii noastre se măsoară potrivit cu mulţimea faptelor noastre bune, săvârşite în mod liber şi responsabil, pentru a creşte spiritual în iubire milostivă, în bunătate şi generozitate. Dacă libertatea politică sau socială nu este unită cu responsabilitatea morală pentru apărarea vieţii şi demnităţii umane individuale şi colective, libertatea devine autodegradare. De aceea, Sfântul Apostol Petru, cunoscând bine pericolul permanent al pervertirii sau al degradării libertăţii omului îi avertizează pe creştini, zicând: Nu folosiţi libertatea ca pe un acoperământ al răutăţii!”, a spus PF Daniel, într-un mesaj privind valoarea familiei creştine, potrivit gandul.info.

În acelaşi context, patriarhul BOR apreciază că libertatea ca „acoperământ al răutăţii” sau „libertatea sinucigaşă” se vede astăzi mai ales în răul pe care societatea contemporană secularizată şi-l pregăteşte singură, uneori chiar prin legi impuse de parlamente, care duc la relativizarea valorilor morale fundamentale şi la subminarea familiei tradiţionale ca element natural al existenţei şi dezvoltării societăţii umane.

„Vedem aşadar că libertatea, ca dar al lui Dumnezeu, pentru care au luptat şi au murit eroii neamului românesc, trebuie cultivată astăzi cu mult discernământ şi responsabilitate sporită. Pe lângă apărarea integrităţii teritoriale a ţării noastre trebuie apărată şi integritatea spirituală a sufletului poporului român, care în întreaga sa istorie a rezistat spiritual în timpul invaziilor barbare şi al stăpânirilor străine, păstrându-şi credinţa şi vieţuirea în familia creştină”, a mai spus PF Daniel.