Petrecere în chiloţi, cu dans şi marijuana, în avionul cancelarului german Angela Merkel

Un intrus a reuşit să urce la bordul avionului cancelarului german Angela Merkel, unde a început să petreacă de unul singur, dezbrăcat în chiloţi şi cu s-a jucat cu butoanele din cabina piloţilor şi a activat toboganul de evacuare şi stingătoarele de incendiu, înainte de venirea poliţiei.

20 aug. 2013, 20:05
Petrecere în chiloţi, cu dans şi marijuana, în avionul cancelarului german Angela Merkel

Incidentul s-a petrecut luna trecută, în timp ce aparatul se afla la sol, pe aeroportul din Koln, relatează marţi Associated Press.

Intrusul, un bărbat de 24 de ani, instructor de culturism, de origine turcă, a reuşit să pătrundă în aeronava Airbus 319, a cancelarului german Angela Merkel, staţionată pe aeroportul din Koln, păcălind sistemul de securitate şi, probabil, fiind favorizat şi de faptul că sistemul de alarmă de pe aeroport era oprit din cauza efecturii unor lucrări de construcţie, scrie tabloidul britanic Daily Mail.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost precizat se afla în stare de ebrietate, dezbrăcat aproape complet, numai în chiloţi şi având asupra lui marijuana şi extasy. El s-a jucat cu butoanele din cabina piloţilor şi a activat toboganul de evacuare şi stingătoarele de incendiu, înainte de venirea poliţiei.

La un moment dat, a împrăştiat spumă ignifugă în cabina piloţilor, din stingătoarele aflate la bordul aeronavei cancelarului. De asemenea, a ieşit din avion şi a ajuns pe una dintre aripile aeronavei, unde a dansat. Poliţia a avut nevoie de aproximativ 4 ore ca să îl scoată pe intrus din aeronava oficială a Angelei Merkel, mai scrie publicaţia britanică, precizând că pagubele provocate de intrus se ridică la 100.000 de euro.

Un purtător de cuvânt al forţelor aeriene germane a precizat marţi sub acoperirea anonimatului că incidentul, petrecut la 25 iulie, face obiectul unei investigaţii. Individul a intrat în avion folosind ieşirea de urgenţă, a precizat  responsabilul care a vrut să îşi păstreze anonimatul.