Peter Imre a venit cu jandarmii acasă la Patriciu pentru a-şi recupera banii VIDEO

Omul de afaceri Peter Imre este la o nouă tentativă de a recupera banii cu care îi este Dinu Patriciu dator. Imre a venit la poarta lui Patriciu, însoţit de executorul judecătoresc şi de jandarmi, informează România TV.

07 iun. 2013, 08:39
Peter Imre a venit cu jandarmii acasă la Patriciu pentru a-şi recupera banii VIDEO

Imre vrea ca fostul său partener de afaceri să-i dea 80.000 €, datorie pentru care cei doi s-au judecat deja. Dinu Patriciu a pierdut însă procesul cu Imre, iar decizia este definitivă. Datoria ar data din vremea când cei doi colaborau în cadrul Adevărul Holding.

Vineri, Imre a venit la casa lui Dinu Patriciu din Siliştea Snagovului, însoţit de executorul judecătoresc şi de jandarmi, conform procedurii în asemenea cazuri.

Până acum au fost mai multe tentative ale executorului judecătoresc de a-l forţa pe Patriciu să efectueze plata, însă acesta a atacat în instanţă decizia de executare silită.

Pe 15 mai, mai mulţi executori judecătoreşti şi poliţişti au mers la casa lui Dinu Patriciu pentru a ridica mai multe tablouri, omul de afaceri având sechestru pe bunuri.

Executorul a primit acceptul lui Patriciu de a intra în reşedinţa sa, însă evaluatorii aduşi pentru a evalua tablourile care ar urma să acopere datoria nu au fost primiţi. Executorul judecătoresc are, astfel, sarcina de a evalua de unul singur tablourile, misiune extrem de dificilă, în condiţiile în care omul de afaceri are zeci de tablouri a căror valoare totală depăşeşte 2 milioane de euro.

Dinu Patriciu este cunoscut pentru colecţia impresionantă de tablouri. Obiectele sale de artă sunt estimate la 2 milioane de euro. În colecţia de tablouri a lui Patriciu se regăsesc pânze semnate de Tonitza, Luchian sau Tuculescu.