Peştera Farca, comoara din adâncuri, o nouă atracţie turistică VIDEO

O peşteră din Bihor ascunde minunăţii unice în toată ţara. După amenajarea peşterii, turiştii vor putea admira cristale de un metru lungime, un muzeu minier, o sală de concert şi o rezervaţie naturală. Peştera Farcu va fi deschisă în vară circuitului turistic.

RomaniaTV.net
02 apr. 2012, 13:04
Peştera Farca, comoara din adâncuri, o nouă atracţie turistică VIDEO

Peştera Farcu din Roşia, Bihor frapează prin peisajul subteran unic. Pereţii sunt tapetaţi cu cristale în toate formele.

Peştera Farcu a fost descoperită în 1987, când se săpa o galerie unei mine. Acum au loc lucrări de amenajare, pentru ca până în vară să fie deschisă circuitului turistic. Vizitatorii vor avea ce admira. Sala de concert , muzeul minier sau rezervaţia naturală sunt doar câteva dintre viitoarele atracţii ale peşterii cu cristale de la Roşia.

„Ne aflăm în faza de a investi în această locaţie în aşa fel încât să creeam accesul publicului în această peşteră. Peştera care după spusele specialiştilor este unică în România”, a declarat Tudor Rus, speolog.

Traseul în peşteră se va face cu un trenuleţ electric, iar ieşirea, cu liftul pe o dolină. Lucrările pentru amenajarea peşterii costă aproximativ 270.000 de lei, din care 84.000 sunt daţi de Primăria Roşia, iar restul prin Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.