Peste două tone de tutun fără acte, descoperite în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră şi vameşii constănţeni au descoperit într-un container sosit în Portul Constanţa din Emiratele Arabe Unite peste două tone de tutun, în valoare de aproximativ un milion de lei, pentru care nu existau actele necesare.

RomaniaTV.net
08 mai 2012, 15:57
Peste două tone de tutun fără acte, descoperite în Portul Constanţa

Potrivit Gărzii de Coastă Constanţa, o echipă formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a făcut un control într-un container sosit din Emiratele Arabe Unite pentru o societate cu sediul în municipiul Timişoara.

Conform actelor însoţitoare, contrainerul ar fi trebuit să conţină 176 de colete cu cărbune pentru narghilea, dar în urma controlului au mai fost descoperite peste două tone de tutun de diverse arome, care nu erau trecute în actele de transport.

Cantitatea de 2.023,25 de kilograme de tutun, cu o valoare de aproximativ un milion de lei, a fost reţinută de lucrătorii vamali şi lasată în custodia comisionarului vamal, iar pe numele administratorului societăţii comerciale din Timişoara, un cetăţean german în vârstă de 55 ani, a fost întocmit dosar penal pentru folosire de acte nereale la autoritatea vamală.