Peste 50 de angajaţi ai Poştei au pichetat Prefectura Arad

Peste 50 de angajaţi ai Poştei au pichetat, luni, Prefectura Arad, reclamând, printre altele, "managementul defectuos" şi "nesiguranţa locurilor de muncă" şi cerând respectarea contractului colectiv de muncă, care prevede unele beneficii financiare.

RomaniaTV.net
27 aug. 2012, 15:02
Peste 50 de angajaţi ai Poştei au pichetat Prefectura Arad

Pichetul sindicaliştilor de la Poştă a durat aproximativ o oră şi jumătate.

Cei peste 50 de angajaţi au avut pancarte şi steguleţe cu numele sindicatului, iar unii poştaşi au venit cu bicicletele de serviciu.

Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali Arad, Ilie Tripa, a declarat că principalele nemulţumiri sunt legate de managementul companiei şi de nesiguranţa locurilor de muncă.

Protestăm din cauza managementului defectuos de la nivelul companiei. În loc să aducă noi contracte, pentru ca oamenii să aibă de lucru, conducerea nu face decât să administreze resursele şi nimic în plus. De aici şi nesiguranţa locurilor de muncă, pentru că există riscul disponibilizării a 5-6.000 de salariaţi din cadrul Poştei Române„, a declarat Ilie Tripa.

Printre revendicările formulate într-un memoriu înaintat Prefecturii Arad mai sunt acordarea de rechizite şi condiţii mai bune la locul de muncă.

Este nevoie de igienizarea spaţiului de muncă, iar salariaţii îşi cumpără din banii lor rechizite şi consumabile„, a spus liderul sindical.

Participanţii la pichet au mai acuzat „încălcările foarte frecvente ale contractului colectiv de muncă”, arătând că nu le sunt plătite unele drepturi, precum acordarea claselor de salarizare, decontarea parţială a biletelor de tratament şi odihnă.

Suntem nemulţumiţi şi de salarii, care nu au crescut de patru ani, salariul brut fiind în jur de 1.000 de lei. Cu toate acestea, mulţi angajaţi nu au putut beneficia de concediu în 2011 pentru că există lipsă de personal„, a afirmat Tripa.

Protestul, care era autorizat, s-a încheiat cu jumătate de oră mai devreme decât era prevăzut, din cauza unei ploi torenţiale.

În judeţul Arad sunt aproximativ 730 de angajaţi ai Poştei, iar sindicaliştii spun că 20 la sută dintre ei ar putea fi disponibilizaţi.