Mii de ceferişti au protestat, joi, în Capitală VIDEO

Peste 4.000 de membri ai Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial, Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă din România (FMLR), Federaţiei Naţionale Drum de Fier, Federaţiei Sindicatelor Ramurii Vagoane au protestat joi în Capitală. Acţiunea a început la ora 10.00, în parcul din faţa Ministerul Transporturilor şi s-a încheiat la 12.30, la Palatul Victora.

25 iul. 2013, 05:33
Mii de ceferişti au protestat, joi, în Capitală VIDEO

Mii de ceferişti au protestat faţă de privatizarea defectuoasă şi lipsită de transparenţă a SNTFM CFR Marfă SA, dar şi faţă de intenţia managementului de a reduce programul de lucru de la 5 la 4 zile pe săptămână, cu diminuarea corespunzătoare a veniturilor salariaţilor, şi de a dispune concedieri colective, potrivit Agerpres.

Oamenii aflaţi în faţa Ministerului Transporturilor spun că speră să obţină „cel puţin” bugetul de venituri şi cheltuieli, care nu a fost aprobat, şi suspendarea disponibilizărilor anunţate.

Cei peste 4.000 de ceferişti prezenţi la miting au plecat, la ora 11.00, spre Piaţa Victoriei, unde au protestat până la 12.30, conform autorizaţiei eliberate de Primăria Capitalei.

Acţiunea de protest nu a provocat perturbarea traficului feroviar de pasageri şi mărfuri pe reţeaua feroviara română şi internaţională.