Peste 200 de poliţişti, mobilizaţi pentru asigurarea ordinii publice de Ziua Marinei Române

Un număr de 235 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura ordinea publică în timpul manifestărilor organizate în judeţul Constanţa cu prilejul Zilei Marinei Române.

13 aug. 2013, 13:46
Peste 200 de poliţişti, mobilizaţi pentru asigurarea ordinii publice de Ziua Marinei Române

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa, Carmen Şerbănescu, a informat, marţi, printr-un comunicat remis presei că 140 de poliţişti provin de la IPJ, dintre care 73 sunt lucrători de siguranţă publică, 15 de investigaţii criminale şi 52 poliţişti rutieri care vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier pe principalele artere de circulaţie dar şi în zona lăcaşelor de cult.

Alţi 95 de poliţişti, de la transporturi, vor intensifica în zilele următoare acţiunile de patrulare în staţiile de cale ferată şi pe trenurile de călători, în vederea combaterii tâlhăriilor, furturilor de şi din bagaje, cât şi din buzunare.

„Totodată, aceştia vor acţiona cu navele din dotare pe Dunăre şi pe Canal Dunăre Marea Neagră pentru a asigura buna desfăşurare a manifestărilor în zonele de competenţă şi pentru siguranţa cetăţenilor”, a precizat reprezentanta IPJ Constanţa.

În fiecare an, pe 15 august, în toate porturile şi oraşele de la Dunăre şi Marea Neagră, dar şi pe toate navele maritime şi fluviale se sărbătoreşte Ziua Marinei Române, care este şi Ziua Forţelor Navale.

În perioada premergătoare sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului şi pe 15 august vor avea loc ceremonialuri militare, manifestări religioase şi cultural-artistice în aer liber, cu participarea unui public numeros şi cu un aflux mare de turişti spre staţiunile litoralului, situaţie ce impune luarea unor măsuri suplimentare de către poliţiştii constănţeni pentru asigurarea siguranţei cetăţenilor.