Pescarul norocos: A prins un „PEŞTISOR AURIU” de două kilograme

Un pescar din America a rămas surprins, când, în timpul unei partide de pescuit la copcă, a prins unul dintre cei mai mari „peştişori aurii” capturaţi vreodată. Fotografia cu peştele de aproape două kilograme şi 40 de centimetri a făcut înconjurul lumii.

20 ian. 2013, 15:19

Mike Martin, în vârstă de 25, din Michigan spune că a prins peştele în timpul unei partide de pescuit la copcă, pe lacul St. Clair, la începutul lunii ianuarie. El a tăiat un cerc în gheaţă şi a aruncat undiţa, în aşteptarea unei capturi. Tânărul spune că a pescuit în acelaşi lac încă de la vârsta de cinci ani, dar până în momentul în care a scos peştele din apă, nu mai văzuse aşa ceva: un peştişor auriu lung de 40 de centimetri şi cântărind aproape 2 kilograme.  

„Am fost şocat. Am tras de undiţă şi m-am uitat la peşte pentru un minut. Chiar nu ştiam ce o să fac cu el. Majoritatea oamenilor au văzut un astfel de peşte doar într-un acvariu. Foarte puţini au reuşit să îl vadă în sălbăticie”, a declarat Mike pentru Daily News

După ce l-a prins, Martin a considerat că peştele auriu este o realizare personală şi a vrut să îl arunce în apă. Un prieten a insistat să posteze o fotografie cu captura pe Facebook. În scurt timp a început să fie sunat de reporteri.

Bărbatul a adus crapul auriu acasă, şi la pus în frigider. El plănuieşte să îl împăieze şi să il pună pe un perete, mai ales că peştele a devenit vedetă internaţională.